علمی وآموزشی و مذهبی وگردشگری و جهانگردی
آموزشی ومذهبی و جهانگردی و علمی
 
 
پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: 13:6 ::  نويسنده : صادق

 

ََنام روزهـای هفتـه در ایـران باستـان‎‎

 



نام روزهای هفته‌ فرنگی از گاهنامه کهن ایرانی برگرفته شده است می دانیم که نام روزهای هفته در ایران باستان بدین گونه بوده است:

کیوان شید (شنبه):
نخستین روز هفته به نام کیوان شید نامگذاری شده است که تشکیل شده است از کیوان + شید. کیوان بعد از مشتری بزرگترین سیاره شمرده میشود که 700 برابر زمین است. آنرا زحل نیز نامیده اند. شید نیز به چم (معنی) نور و روشنایی است. از این رو روز نخست ایرانی حکایت از سیاره روشن و نورانی را دارد.

مهر شید (یکشنبه):
روز دوم از هفته مهرشید است که مهر آن به چم (معنی) دوستی و مهربانی در پهلوی میتراست. مهر برگرفته شده از آئین هفت هزار ساله میترایی است. مهر همچنین ایزد عهد و پیمان است و در اوستا آمده است که هیچ چیز بر ایزد مهر پوشیده نخواهد بود. نامگذاری این روز به مهرشید حکایت از تعهدی است که بین مردمان باید برقرار باشد زیرا در ایران باستان پیمان شکنی و دروغ بزرگترین گناهان به حساب می آمده است. شید نیز به چم (معنی) روشنایی و نور می باشد.

مهشید (دوشنبه):
مه بر گرفته شده از ماه است که این نیز از آیین میترایی کهن ایرانی آمده است. خورشید و ماه از تندیس های آئین میترایی بوده است که نشان از قدرت و پویایی جهان آفرینش داشته است. سومین روز هفته در ایران باستان به نام این نماد خداوند نامگذاری شد و آنرا مهشید به چم (معنی) ماه روشن و نورانی نام گذاشتند.

بهرام شید (سه شنبه):
بهرام برگرفته شده از ورهرام زبان پهلوی باستان است و از یک سو نام ستاره مریخ است. بهرام ایزد پیروزی در ایران باستان شمرده می شده است و اندیشه نیاکان ما بر این بوده است که خداوند یکتا (اهورامزدا) نیروی هایش را برای اجرا در بین افراد بشر بین ایزدان (فرشتگان) خود تقسیم نموده است تا آنان آنرا برای مردمان پیاده کنند. از این رو بهرام ایزد پیروزی نامیده شده بوده است و چهارمین روز هفته به نام روز پیروزی روشنایی بر تاریکی و غلبه انسان بر بدی ها و اهریمن نامگذاری شده است.

تیرشید (چهارشنبه):
تیر برگرفته شده از تیشتر پهلوی است. نیاکان ما تیر را ایزدان و نگهبان باران نامگذاری نموده اند و اینگونه می پنداشته اند که اهورامزدا برای یاری رسانی به کشاورزان و جلوگیری از خشکسالی و باروری زمین و سبز و سالم و پاکیزه ماندن جهان به ایزد باران فرمان میداده است که به یاری مردمان برسد. در کل این روز به نام روز روشنایی باران و خواست پروردگار برای حفظ طبیعت نامگذاری شده است.

اورمزد شید (پنجشنبه):
اورمزد نام دیگری از دهها نام اهورامزدا است که همه حاکی از قدرت و توانایی پروردگار است. این نام از واژه های پهلوی ارمزد، هرمزد، اورمزد، هورمزد، اهورامزدا، مزدا گرفته شده است. از این رو پنجمین روز هفته به نام روز روشنایی خداوند نامگذاری شده است. از اینرو این واژه هنوز به گونه ای دیگر در شب های جمعه برقرار است و هنوز تصور مردمان ما بر این است که شب های جمعه روز ارتباط با خداوند و فوت شدگان است.

ناهید شید (آدینه):
ناهید همان آنهیته یا آناهیتا است که ایزد آب قرار گرفته است. در اوستا آناهیتا به صورت دوشیزه ای بسیار زیبا، قدی بلند و اندامی تراشیده نام نهاده شده است و نام دیگر ستاره ونوس نیز آناهیتا یا ناهید است. در کل روز جمعه روز روشنایی آب و مظهر بخشندگی و عنایت پروردگار نامگذاری شده است.



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: 12:52 ::  نويسنده : صادق
پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: 12:42 ::  نويسنده : صادق

 کرکودیل عظیم الجثه در فیلیپین

پربازدید ترین عکس های سال 2011

 کوسه یک چشم

پربازدید ترین عکس های سال 2011

دود شاتل فضایی

پربازدید ترین عکس های سال 2011

دریاچه جوشان

پربازدید ترین عکس های سال 2011

 فلفل پاشی روی صورت معترضان وال استریت

پربازدید ترین عکس های سال 2011

رعد و برق روی برج ایفل

پربازدید ترین عکس های سال 2011

شیطنت اوباما هنگام عکس دسته جمعی رهبران دنیا

پربازدید ترین عکس های سال 2011

لحظه بلعیدن غواص توسط نهنگ

 



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: 11:40 ::  نويسنده : صادق

 

 

تمام مشکلات چادر زدن به هنگام مسافرت با ابداع یک چادر مسافرتی که با انرژی خورشیدی تغذیه می شود و تأثیرات بشری بر محیط زیست را به حداقل می‌رساند از بین رفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بنجامین چارلز طراح صنعتی که طراحی این چادرهای مسافرتی خورشیدی را برعهده داشته مشکلات همراه داشتن ابزار و وسائل برقی به حیات وحش را حل کرده و سطحی از آرامش و رفاه را که به ندرت خارج از خانه قابل دسترس است، فراهم کرده است.

این چادر که سقف آن را صفحات انرژی خورشیدی پوشانده سیستم روشنایی مصرف کننده را با برق حاصل از انرژی خورشید تأمین می کند. سقف این چادر همچنین دربرگیرنده صفحات حرارتی است که می توان آب گرم تولید کند تا مسافران از استحمام در فضای داخل چادر استفاده کنند. این چادر مسافرتی همچنین از یک آشپزخانه، دو اتاق خواب، یک اتاق نشیمن و یک نهارخوری برخوردار است.براساس گزارش وایرد، بنجامین چارلز در توضیح کوتاه خود درباره این نوآوری اظهار داشته است که این چادر یک ابزار اقامتی خارج از منزل است که برای اردوزدن و صنعت هتل تهیه شده است.واضح است که این چادر با چنین تجهیزاتی درون کوله پشتی مسافران جا نمی شود، اما می تواند مورد استفاده مسافرانی قرار گیرد که از ایده مسافرت با چادر استقبال کرده اما ترجیح می دهند که در شرایط امنی این چادر را برپا کنند.


 
 

 



پنج شنبه 24 فروردين 1391برچسب:, :: 11:26 ::  نويسنده : صادق

 امنيت فرودگاه و پرواز هواپيما مساله‌اي شوخي‌بردار نيست و همواره تمامي كشورها بيشترين تلاش خود را به كار مي‌برند تا بالاترين ضريب امنيتي را براي فرودگاه‌ها و هواپيماهاي خود فراهم كنند. اين مساله گاهي به دلايلي در مورد برخي فرودگاه‌ها صدق نمي‌كند و بعضي اوقات ضرورت‌هاي سياسي و اقتصادي باعث مي‌شود تا در مكاني نامناسب فرودگاه‌هايي ساخته شود كه نشست و پرواز هواپيماها از آن با دشواري همراه بوده و نياز به تخصص و مهارت بالاي خلبان دارد.

مسافراني كه تجربه استفاده از اين فرودگاه‌ها را دارند شاهد هيجاني هستند كه در ساير پروازهاي عادي نمي‌توان آن را تجربه كرد. بتازگي فهرست خطرناك‌ترينفرودگاه‌هاي جهان توسط سايت فيدباكس منتشر شده كه درآن 10 فرودگاه خطرناك جهان معرفي شده‌اند. نكته جالب در مورد اين فهرست عدم وجود كشوري از قاره آفريقاست. در واقع براساس اين فهرست از بين 10 فرودگاه خطرناك جهان، 7 تاي آنها در قاره آمريكا، 2 فرودگاه در قاره اروپا و يك فرودگاه در قاره آسياست.

فرودگاه كاتالينا

اين فرودگاه كه يك فرودگاه شخصي محسوب مي‌شود در شهر كاليفرنياي كشور آمريكا قرار دارد. هواپيماها براي استفاده از اين فرودگاه ملزم به پرداخت مبلغ تعيين‌شده هستند. فرودگاه داراي باند پرواز كوچكي است و همچنين برج مراقبت آن يك ساختمان 4 طبقه معمولي است. در كنار اين موارد، باران‌هاي سيل‌آساي منطقه را نيز اضافه كنيد تا دليل قرار گرفتن فرودگاه كاتالينا را در اين فهرست بدانيد.

فرودگاه گوستاو سوم

هشدار به مسافران منطقه كارائيب و آمريكاي مركزي! باز هم فرودگاه خطرناك و باز هم حوزه كارائيب و اين بار متعلق به سوئد! رده دوم خطرناك‌ترين فرودگاه‌هاي جهان در اختيار فرودگاه گوستاو دوم كه به نام فرودگاه سنت بارتلمي نيز شناخته مي‌شود، قرار دارد. اين فرودگاه در نزديكي روستاي سنت جين و در جزيره سنت بارتلمي ساخته شده است. باند پرواز فرودگاه بسيار كوتاه است و انتهاي آن با شيب ملايمي به ساحل شنا ختم مي‌شود! يعني اگر خلبان نتواند در فاصله مشخص شده، هواپيما را از زمين بلند كند، همراه ساير مسافران وارد درياشده و آب‌تني خواهد كرد! اگر هم در اين باند فرود مي‌آييد بد نيست بدانيد طراحي خطرناك اين فرودگاه به گونه‌اي است كه پس از نشستن بايد از شيب تپه مانند باند بالا رفته و در انتهاي تپه به ساير هواپيماهاي موجود در باند ملحق شويد! در انتهاي باند ساحل شناي عمومي تنها با چند تابلوي هشداردهنده از باند فرود جدا مي‌شود.

فرودگاه پرنس جوليان

اين فرودگاه كه به نام فرودگاه سنت مارتين نيز شناخته مي‌شود در جزيره سنت مارتين در درياي كارائيب قرار دارد و به‌رغم پر خطر بودن يكي از شلوغ‌ترين فرودگاه‌هاي حوزه كارائيب به شمار مي‌رود؛ اما چه چيزي اين فرودگاه را در بين خطرناك‌ترين فرودگاه‌هاي جهان قرار داده است؟ در واقع اين فرودگاه براي هواپيماهاي كوچك و متوسط طراحي و ساخته شده است، اما امروزه هواپيماهاي غول‌پيكر مانند بوئينگ 747 و ايرباس آ 340 روي آن فرود مي‌آيند. از اين گذشته اين فرودگاه در فاصله بسيار نزديك با ساحل دريا قرار دارد و عجيب اين‌كه اين ساحل كاربرد تفريحي داشته و همواره مملو از گردشگران و مسافراني است كه در دريا شنا كرده و در ساحل حمام آفتاب مي‌گيرند. در بين مردم محلي اين منطقه به شوخي درباره اين فرودگاه گفته مي‌شود كه اگر شما در كنار ساحل مشغول آفتاب گرفتن باشيد شانس تماس با چرخ‌هاي يك هواپيما را كه با فاصله كمي از بالاي سرتان عبور مي‌كند، خواهيد داشت.

فرودگاه سيتكا راكي

اين فرودگاه كه در آلاسكا و نزديك به قطب شمال قرار دارد داراي باند پروازي احاطه‌شده توسط آب است. علاوه بر اين آب و هواي منطقه كاملا غيرقابل پيش‌بيني بوده و خطر ديگري كه هواپيماها را تهديد مي‌كند، امكان انتقال سنگ‌ها به وسيله آب باران به داخل باند است. دسته‌هاي بزرگ پرندگان كه در اين منطقه زندگي مي‌كنند همواره خطري بالقوه براي هواپيما‌ها محسوب مي‌شوند و كنار همه اين موارد بادهاي شديد و دائمي منطقه را اضافه كنيد تا به دليل قرار داشتن اين فرودگاه در چهارمين رتبه فرودگاه‌هاي پر خطر دنيا پي‌ببريد. نكته جالب در مورد اين فرودگاه اين است كه كسي نمي‌داند چرا با توجه به اين ويژگي‌هاي طبيعي و مشكلات فني در اين محل فرودگاه ساخته شده است و به چه دليل هنوز از اين فرودگاه استفاده مي‌شود.

فرودگاه كورچوال

اين فرودگاه خصوصي در كشور فرانسه قرار دارد و طول باند آن تنها 1722‌فوت يعني چيزي حدود 538 متر است. خلباناني كه در اين باند فرود مي‌آيند بايد بسيار ورزيده و ماهر باشند زيرا انتهاي باند بايد هواپيما را 90‌درجه بچرخانند و در مسير باند نگه دارند. حركت در اين باند نيازمند مهارت و شجاعت بسياري است، زيرا وجود باد‌هاي شديد و همچنين يخ‌زدگي باند در فصل زمستان به همراه شيب 5‌/‌18 درصدي زمين، عاقبت فرود در اين باند را غيرقابل پيش‌بيني مي‌كند.

 

 

فرودگاه ژوانكو

اين فرودگاه در جزيره سابا واقع در خليج مكزيك در آمريكاي مركزي كه متعلق به كشور هلند است، قرار دارد. از مشكلاتي كه خلبانان براي فرود بدون خطر در باند اين فرودگاه با آن روبه‌رو هستند، وزش بادهاي دائمي با سرعت زياد و همچنين كوتاه بودن طول باند فرود است كه تنها حدود 410 متر درازا دارد. مشكل اصلي اينجاست در صورتي كه خلبان قادر به توقف هواپيما در اين مسير كوتاه نباشد، هواپيما با صخره‌هاي انتهاي باند برخورد مي‌كند.

برخلاف آنچه در مورد خطرناك بودن اين فرودگاه گفته مي‌شود و آن را در دهمين رتبه فهرست فرودگاه‌هاي خطرناك جهان قرار داده است، خوشبختانه تاكنون هيچ سانحه‌اي در اين فرودگاه گزارش نشده است.

فرودگاه لاگارديا

اين فرودگاه در شمالي‌ترين بخش شهر نيويورك قرار دارد و باند پرواز آن در اسكله‌اي فرو رفته در آب‌هاي دريا ساخته شده است. تردد در اين فرودگاه همواره براي خلبانان و مسافران آن هيجان‌انگيز بوده و تنها تصور فرود آمدن در باندي كه ميان دريا پيش رفته، ترسناك است چه رسد به اين كه خلبانان مجبور هستند به دليل قرار گرفتن فرودگاه در منطقه شهري و همچنين به دليل وجود تعداد زيادي آسمانخراش با زاويه و سرعت بيشتر از حد معمولي اوج گرفته و همچنين هنگام فرود، هواپيما را تقريبا به حالت شيرجه به سمت باند هدايت كنند. انتهاي اين فرود هيجان‌انگيز، چرخش يكباره هواپيما انتهاي باند به دليل كوتاه بودن باند است كه اين فرودگاه را در رده هفتم خطرناك‌ترين فرودگاه‌هاي دنيا قرار داده است.

فرودگاه تنژينگ هيلاري

واقعا ترسناك است كوهستاني بزرگ با هزاران متر ارتفاع، باند فرود هواپيماي شما باشد. فرودگاه تنژينگ هيلاري تنها فرودگاه شهر كوچك لوكلا در شرق كشور نپال است.

من به شخصه ترجيح مي‌دهم اگر روزي مجبور به سفر به اين منطقه شدم با وسيله ديگري غير از هواپيما به مقصد برسم. در واقع اين باند پرواز در ارتفاعي برابر با ‌2900 متر بالاتر از سطح دريا ساخته شده است. نام اين فرودگاه برگرفته از ادموند هيلاري يعني اولين فاتح قله اورست است و دولت نپال سال 2008 به منظور بزرگداشت اين فرد، نام فرودگاه را تغيير داد. اگر از علاقه‌مندان كوهنوردي هستيد و قصد سفر به قله اورست را داريد بايد به اطلاعتان برسانيم شما بايد ابتدا به شهر لوكلا سفر كنيد و سپس راهي قله اورست شويد. بيشتر كوهنورداني كه به اورست رفته‌اند تجربه فرود در اين فرودگاه را دارند.

فرودگاه بين‌المللي بارا

فرودگاه بارا تنها فرودگاهي در جهان است كه شما در ساحل و باند فرودي كه روي شن‌هاي دريا ساخته شده است، فرود مي‌آييد. اين فرودگاه در سواحل جزيره بارا در كشور اسكاتلند ساخته شده است. از ديگر ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين فرودگاه اين است كه باند آن را به دليل شرايط آب و هوايي و در مجاورت آب دريا و شن‌هاي ساحل قرار داشتن، به صورت روزانه با پودر لباسشويي مي‌شويند. مسافراني كه تجربه فرود آمدن در اين فرودگاه پس از غروب خورشيد را دارند نيز با منظره‌اي شگفت‌آور رو‌به‌رو خواهند شد، زيرا در ساعات پس از غروب تعداد زيادي اتوموبيل با چراغ‌هاي خود نور باند فرود را تامين مي‌كنند!

 

فرودگاه تونكونتين

خطرناك‌ترين فرودگاه موجود در اين فهرست در كشور هندوراس در قاره آمريكا قرار دارد. در مورد اين فرودگاه و ميزان هيجان‌انگيز و البته پرخطر بودن آن كافي است بگوييم بهتر است هر تجربه‌اي را كه در مورد كوهنوردي و پرش از ارتفاع داريد، فراموش كنيد. تقريبا شجاع‌ترين آدم‌ها وقتي مي‌بينند خبري از فرودگاه و باند پرواز نيست ولي هواپيما به سمت كوهستان صخره‌اي كه زير پاهايتان قرار دارد شيرجه مي‌زند، نفسشان را در سينه حبس مي‌كنند. دقيقا در آخرين دقيقه كه شما به زمين بسيار نزديك‌شده و حتم داريد تا لحظاتي ديگر سقوط مي‌كنيد، خلبان هواپيما را با زاويه‌اي 45 درجه چرخانده و تازه شما باند فرود را خواهيد ديد. در واقع اين فرودگاه در ميان دره‌اي كاسه مانند ساخته شده است. متاسفانه ميزان سوانح هوايي كه سالانه در اين فرودگاه رخ مي‌دهد بسيار بالا بوده و به همين دليل مي‌توان اين فرودگاه را خطرناك‌ترين فرودگاه جهان دانست.


 



چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:, :: 11:39 ::  نويسنده : صادق
چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:, :: 10:41 ::  نويسنده : صادق

الهی !باور دارم که توسخنم را میشنوی و جوابم را میدهی
اصلا ! فقط تو سخنم را میشنوی و بس
....یادم می آید که روزی

گفتم: خسته‌ام

 گفتی: لاتقنطو من رحمة الله
از رحمت خدا نا امید نشید( زمر/ 53)

گفتم: هیشکینمی‌دونه تو دلم چی می‌گذره
گفتی: ان الله یحول بین المرء و قلبه
خداحائل هست بین انسان و قلبش! (انفال/24)


گفتم: غیر از تو کسی روندارم
گفتی: نحن اقرب الیه من حبل الورید
ما از رگ گردن به انساننزدیک‌تریم( ق/16  )


گفتم: ولی انگار اصلا منو فراموش کردی
گفتی: فاذکرونی اذکرکم
منو یاد کنید تا یاد شما باشم( بقره/152 )


گفتم: تا کی باید صبر کرد؟
گفتی: و ما یدریک لعل الساعة تکونقریبا
تو چه می‌دونی! شاید موعدش نزدیک باشه( احزاب/63)

گفتم: توبزرگی و نزدیکت برای منِ کوچیک خیلی دوره! تا اون موقع چیکار کنم؟
گفتی: واتبع ما یوحی الیک واصبر حتی یحکم الله
کارایی که بهت گفتم انجام بده وصبر کن تا خدا خودش حکم کنه (یونس/109)

گفتم: خیلی خونسردی! تو خدایی وصبور! من بنده‌ات هستم و ظرف صبرم کوچیک... یه اشاره‌ کنی تمومه
گفتی: عسیان تحبوا شیئا و هو شر لکم
شاید چیزی که تو دوست داری، به صلاحت نباشه

( بقره/216 )


گفتم: انا عبدک الضعیف الذلیل... اصلا چطور دلت میاد؟
گفتی: ان الله بالناس لرئوف رحیم
خدا نسبت به همه‌ی مردم - نسبت بههمه - مهربونه (بقره/143)

گفتم: دلم گرفته
گفتی: بفضل الله وبرحمته فبذلک فلیفرحوا
(مردم به چی دلخوش کردن؟!) باید به فضل و رحمت خداشاد باشن (یونس/58)

گفتم: اصلا بی‌خیال! توکلت علی الله
گفتی: ان الله یحب المتوکلین
خدا اونایی رو که توکل می‌کنن دوست داره (آلعمران/159)

گفتم: خیلی چاکریم !
ولی این بار، انگار گفتی: حواست روخوب جمع کن! یادت باشه که
و من الناس من یعبد الله علی حرف فان اصابه خیراطمأن به و ان اصابته فتنة انقلب علی وجهه خسر الدنیا و الآخره
بعضی ازمردم خدا رو فقط به زبون عبادت می‌کنن. اگه خیری بهشون برسه، امن و آرامش پیدامی‌کنن و اگه بلایی سرشون بیاد تا امتحان شن، رو گردون میشن. خودشون تو دنیا و آخرتضرر می‌کنن (حج/11)

گفتم: چقدر احساس تنهایی می‌کنم
گفتی: فانیقریب
من که نزدیکم (بقره)

گفتم: تو همیشه نزدیکی؛ من دورم... کاش می‌شد بهت نزدیک شم
گفتی: و اذکر ربک فی نفسک تضرعا و خیفة و دون الجهرمن القول بالغدو و الأصال
هر صبح و عصر، پروردگارت رو پیش خودت، با خوف وتضرع، و با صدای آهسته یاد کن (اعراف)

گفتم: این هم توفیق می‌خواهد
گفتی: ألا تحبون ان یغفرالله لکم
دوست ندارید خدا ببخشدتون؟! (نور)

گفتم: معلومه که دوست دارم منو ببخشی
گفتی: و استغفرواربکم ثم توبوا الیه
پس از خدا بخواید ببخشدتون و بعد توبه کنید(هود)

گفتم: با این همه گناه... آخه چیکار می‌تونم بکنم؟
گفتی: الم یعلموا ان الله هو یقبل التوبة عن عباده
مگه نمی‌دونید خداست کهتوبه رو از بنده‌هاش قبول می‌کنه؟! (توبه)

گفتم: دیگه روی توبه ندارم
گفتی: الله العزیز العلیم غافر الذنب و قابل التوب
(ولی) خدا عزیزه ودانا، او آمرزنده‌ی گناه هست و پذیرنده‌ی توبه (غافر)

گفتم: با این همهگناه، برای کدوم گناهم توبه کنم؟
گفتی: ان الله یغفر الذنوب جمیعا
خدا همه‌ی گناه‌هارو می‌بخشه (زمر)

گفتم: یعنی بازم بیام؟ بازم منومی‌بخشی؟
گفتی: و من یغفر الذنوب الا الله
به جز خدا کیه که گناهانرو ببخشه؟ (آل عمران)

گفتم: نمی‌دونم چرا همیشه در مقابل این کلامتکم میارم!
گفتی: ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین
خدا همتوبه‌کننده‌ها و هم اونایی که پاک هستند رو دوست داره (بقره)

ناخواستهگفتم: الهی و ربی من لی غیرک
گفتی: الیس الله بکاف عبده
خدا برایبنده‌اش کافی نیست؟ (زمر )

گفتم: در برابر این همه مهربونیت چیکارمی‌تونم بکنم؟
گفتی:
یا ایها الذین آمنوا اذکروا الله ذکرا کثیرا وسبحوه بکرة و اصیلا هو الذی یصلی علیکم و ملائکته لیخرجکم من الظلمت الی النور وکان بالمؤمنین رحیما
ای مؤمنین! خدا رو زیاد یاد کنید و صبح و شب تسبیحشکنید. او کسی هست که خودش و فرشته‌هاش بر شما درود و رحمت می‌فرستن تا شما رو ازتاریکی‌ها به سوی روشنایی بیرون بیارن. خدا نسبت به مومنینش مهربونه(احزاب)


 



سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:, :: 20:2 ::  نويسنده : صادق
سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:, :: 19:54 ::  نويسنده : صادق

 
 
 

شاید قبلا این مطلب رو خونده باشید ولی 2باره خوندنش خالی از لطف نیست...

اینگونه نگاه کنيم...مرد را به عقلش نه به ثروتش ...

زن را به وفايش نه به جمالش . دوست را به محبتش نه به کلامش.....

عاشق را به صبرش نه به ادعايش...

مال را به برکتش نه به مقدارش....

خانه را به آرامشش نه به اندازه اش.
..

اتومبيل را به کاراییش نه به مدلش....

غذا را به کيفيتش نه به کميتش....درس را به استادش نه به سختیش.

دانشمند را به علمش نه به مدرکش...مدير را به عمل کردش نه به جایگاهش.

نويسنده را به باورهايش نه به تعداد کتابهايش...شخص را به انسانيتش نه به ظاهرش.

دل را به پاکیش نه به صاحبش...جسم را به سلامتش نه به لاغریش.

سخنان را به عمق معنایش نه به گوینده اش.



سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:, :: 19:53 ::  نويسنده : صادق

رفتار من عادی است
اما نمی دانم چرا
این روزها
از دوستان و آشنایان
هرکس مرا می بیند
از دور می گوید :
این روزها انگار
حال و هوای دیگری داری!
اما
من مثل هر روزم
با آن نشانیهای ساده
................

دیشب برای اولین بار
دیدم که نام کوچکم دیگر
چندان بزرگ و هیبت آور نیست
این روزها دیگر
تعداد موهای سفیدم را نمی دانم
گاهی برای یادبود لحظه ای کوچک
یک روز کامل جشن می گیرم
گاهی
صد بار در یک روز می میرم
حتی
یک شاخه از محبوبه های شب
یک غنچه مریم هم برای مردنم کافی است



سه شنبه 22 فروردين 1391برچسب:, :: 19:52 ::  نويسنده : صادق


روزی حضرت سلیمان مورچه ای را در پای کوهی دید که مشغول جابجا کردن خاک های پایین کوه بود.
از او پرسید: چرا این همه سختی را متحمل می شوی؟
مورچه گفت: معشوقم به من گفته اگر این کوه را جابجا کنی به وصال من خواهی رسید و من به عشق وصال او می خواهم این کوه را جابجا کنم.
حضرت سلیمان فرمود: تو اگر عمر نوح هم داشته باشی نمی توانی این کار را انجام بدهی.
مورچه گفت: "تمام سعی ام را می کنم...!"
حضرت سلیمان که بسیار از همت و پشتکار مورچه خوشش آمده بود برای او کوه را جابجا کرد.
مورچه رو به آسمان کرد و گفت: خدایی را شکر می گویم که در راه عشق، پیامبری را به خدمت موری در می آورد ...

چه بهتر که هرگز نومیدی را در حریم خود راه ندهیم و در هر تلاشی تمام سعی مان را بکنیم، چون پیامبری همیشه در همین نزدیکی ست ...



یک شنبه 20 فروردين 1391برچسب:, :: 18:53 ::  نويسنده : صادق

 

مادرم آینه ی روشن من
نفس خسته ی جان وتن من


بی تو افسرده وسردم به خدا
داستان غم ودردم به خدا

آی خورشید جهان آرایم
مادرم ماه شب یلدایم

آیه ی روشن دلتنگی من
فصل آغاز خوش آهنگی من

ای تولبخند لبانی که شکست
شادی ناب زبانی که شکست

ای نگاهت نفس باران ها
مایه ی گل شدن گلدان ها

تو به قلبم ضربان بخشیدی
به دلم تاب وتوان بخشیدی

یاد دادی که بخوانم یا عشق!
طی کنم مرحله ها را باعشق

یاددادی که ب... بسم الله است
و خدا ازهمه چیزآگاه است

یاد دادی پ ... پریدن دارد
بار عشق است وکشیدن دارد

ریختی در دهنم آب حیات
با یکی آیه به ذکر صلوات

نروای شوردلارام نرو!
تکیه گاه دل تنهام نرو!

رفتی وخسته ورنجور شدم
باز هم از دل خود دور شدم

نیستی و دل من بارانی است
قصه ام بی سر و بی سامانی است

رفتی ومن پسر درد شدم
هر کجا دربدر درد شدم

بازهم مجمع بی حوصله ها
دل من هست وهوای گله ها

روز وشب ها به بَرَم بود وگذشت
سایه ی روی سرم بود وگذشت

مادرم بود غم وشادی من
همه ی عزّت وآزادی من

رفت وآوار شد آیینه ی من
ریخت غم روی سر و سینه ی من...

استاد( حمید عرب عامری )



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 16:54 ::  نويسنده : صادق

همراه حافظ...

اثر استاد محمود فرشچیان

 

دوش در حلقه ی ما قصه ی گیسوی تو بود

تا دل شب سخن از سلسله ی موی تو بود

 

دل که از ناوک مژگان تو در خون می گشت

باز مشتاق کمانخانه ی ابروی تو بود

 



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 15:47 ::  نويسنده : صادق

احترام نام فاطمه (س) :

احترام حضرت فاطمه عليها‏لسلام و قداست آن بانوي بزرگوار، براي همه مسلمانان بديهي و مسلّم است.
سكوني مي‏گويد: خدمت امام صادق عليه‏السلام رسيدم، در حالي كه غمگين بودم. آن حضرت به من فرمودند: اي سكوني! چرا غمگين هستي؟ عرض كردم: خداوند به من دختري داده است. فرمودند: اي سكوني! سنگيني آن دختر بر زمين است و روزي ‏اش با خدا و عمرش جداگانه. سپس فرمودند: چه نامي براي او انتخاب كرده ‏اي؟ عرض كردم: فاطمه.
فرمودند: آه، آه، آه. و دست خود را بر پيشاني نهادند و آنگاه فرمودند: «اِذا سَمَّيْتَها فاطِمَةَ فَلا تَسُبَّها وَ لاتَلْعَنْها وَلا تَضْرِبْها(1) اگر نام او را فاطمه نهادي، به او بد مگو و لعن مكن و او را مزن.»

چند مسئله:
1. براي فرد بي وضو حرام است كه نام خداوند متعال را مس نمايد و همچنين است بنا بر احتياط واجب مس اسامي مبارك پيغمبر (ص) و ائمه و حضرت زهراعليه ا‏السلام (2)
2. يكي از محرمات بر شخص جنب، رساندن جايي از بدن به خط قرآن يا به اسم خدا ـ به هر لغت كه باشد ـ و بنا بر احتياط اسم پيامبران و امامان و حضرت زهرا است.(3)

 



شنبه 19 فروردين 1391برچسب:, :: 11:40 ::  نويسنده : صادق

 
 

  به نقش دلم نقش یک گربه بود

که هرکس زآن قوّت او را ربود !

سخن از دلم بود و ایران من

که شد همچو این قلب ویران من

بگفتند این گربه بس بی حیاست

به پای محبت بسی بی وفاست

روایت به تاریخ ما این نبود

وگر اجنبی پا به ایران گشود

قدم در قدم گفته تاریخ ما

که دشمن شده در جهان میخ ما !

چو ایران ندارد ز هر کس هراس

شمال و جنوبش و یا ترک و فارس

ز کَّرد و ز ایرانی و هر که هست

همین مردمی پای ایران نشست!

جوانش چو ایرانی باخداست

حساب و کتابش ز کافر جداست

وگر گربه ایم و دراین سرزمین

دراین جایگه حرمت خود ببین

تو ایرانی و قلب تو آریاست

حساب تو از کل عالم جداست

چو گفتی منم مرد ایران زمین

و یا شیر زن ؛ مام ؛ و همپای دین

به ایران خود قلب آزاده باش

که ایران نبیند ز دشمن خراش

وگر رفته راهی. . . مشو خوار و پست

که ایران نگاهش به دست تو است !

من و تو اگر در جهان ما شویم

به عشق و محبت اهورا شویم

 

سروده ی : فــــرزانه شــــیدا



سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:, :: 16:59 ::  نويسنده : صادق

 

زنـــدگی آرام است، مثـــل آرامـــش یك خـــواب بلنـــد.

زنـــدگی شیریـــن است، مثـــل شیرینی یك روز قشنگ.

زنـــدگی رویایی است، مثـــل رویای ِیكی كـــودك ناز.

 زنـــدگی زیبایی است، مثـــل زیبایی یك غنچـــه ی باز.

زنـــدگی تك تك ایـــن ساعتهـــاست،

زنـــدگی چرخش ایـــن عقربه هاست،

 زنـــدگی راز دل مـــادر مـــن ،

زنـــدگی پینه ی دست پـــدر است،

زنـــدگی مثـــل زمـــان در گذر است!!!

 



سه شنبه 15 فروردين 1391برچسب:, :: 16:27 ::  نويسنده : صادق

زشت ترين ساختمان هاي جهان؟!

 

روزنامه تلگراف ادعا کرده است كه ساختمان هاي زير زشت ترين ساختمان هاي دنيا هستند.

 

1- مجسمه اربيت و برج رصد ارسلورميتال در پارک المپيک

 

 

2- ساخنمان وريزون در شهر نيويورک

 

3- ساختمان آدلر در ابوظبي

 

4- شرکت سبد لانگابرگر در اوهايو

 

 

5- برج تلويزيوني زيزکوف در جمهوري چک

 

 

6- بزرگترين آسمان خراش آفريقا در ژوهانسبورگ

 

 

7- ساختمان استراتا اس اي 1 در لندن

 

 

8- کتابخانه ملي بلاروس

 

 

9- هتل ليسبوآ در ماکائو

 

 

10- ساخنمان راديو اسلواک در براتيسلاوآ

 

 

11- ساختمان فيل در بانکوک تايلند

 

 

12- ساختمان اس آي اس در واکس هال لندن

 

 

13- ساختمان ميرادو در مادريد

 

 

14- ميدان فدراسيون ملبورن

 

 

15- کليساي متروپليتن ليورپول

 

 

16- سفارت روسيه در هاوانا

 

 

17- ساختمان تور ايود در پاريس

 

 

18- ساختمان فانگ يوآن در چين

 

 

19- کتابخانه ملي کوزوو

 

 

20- هتل پيوگيانگ در کره شمالي

 

 

21- ساختمان توره ولاسکا در ميلان ايتاليا



دو شنبه 14 فروردين 1391برچسب:, :: 14:44 ::  نويسنده : صادق

 

نام ،لقب و كنيه امام :

نام مبارك ايشان علي و كنيه آن حضرت ابوالحسن و مشهورترين لقب ايشان "رضا" به معناي "خشنودي" مي‌باشد. امام محمدتقي عليه‌السلام امام نهم و فرزند ايشان سبب ناميده شدن آن حضرت به اين لقب را اينگونه نقل مي‌فرمايند :" خداوند او را رضا لقب نهاد زيرا خداوند در آسمان و رسول خدا و ائمه اطهار در زمين از او خشنود بوده‌اند و ايشان را براي امامت پسنديده اند و همينطور ( به خاطر خلق و خوي نيكوي امام ) هم دوستان و نزديكان و هم دشمنان از ايشان راضي و خشنود بود‌ند".

يكي از القاب مشهور حضرت " عالم آل محمد " است . اين لقب نشانگر ظهور علم و دانش ايشان مي‌باشد.جلسات مناظره متعددی که امام با دانشمندان بزرگ عصر خويش, بويژه علمای اديان مختلف انجام داد و در همه آنها با سربلندی تمام بيرون آمد دليل کوچکي براين سخن است، که قسمتي از اين مناظرات در بخش " جنبه علمي امام " آمده است. اين توانايي و برتري امام, در تسلط بر علوم يكي از دلايل امامت ايشان مي‌باشد و با تأمل در سخنان امام در اين مناظرات, كاملاً اين مطلب روشن مي‌گردد كه اين علوم جز از يك منبع وابسته به الهام و وحي نمي‌تواند سرچشمه گرفته باشد. 

پدر و مادر امام :

پدر بزرگوار ايشان امام موسي كاظم (عليه السلام ) پيشواي هفتم شيعيان بودند كه در سال 183 ه.ق. به دست هارون عباسي به شهادت رسيدند و مادرگراميشان " نجمه " نام داشت.

تولد امام :

حضرت رضا (عليه السلام ) در يازدهم ذيقعده‌الحرام سال 148 هجري در مدينه منوره ديده به جهان گشودند. از قول مادر ايشان نقل شده است كه :" هنگامي‌كه به حضرتش حامله شدم به هيچ وجه ثقل حمل را در خود حس نمي‌كردم و وقتي به خواب مي‌رفتم, صداي تسبيح و تمجيد حق تعالي وذکر " لااله‌الاالله " رااز شكم خود مي‌شنيدم, اما چون بيدار مي‌شدم ديگر صدايي بگوش نمي رسيد. هنگامي‌كه وضع حمل انجام شد، نوزاد دو دستش را به زمين نهاد و سرش را به سوي آسمان بلند كرد و لبانش را تكان مي‌داد؛ گويي چيزي مي‌گفت" .

نظير اين واقعه, هنگام تولد ديگر ائمه و بعضي از پيامبران الهي نيز نقل شده است, از جمله حضرت عيسي كه به اراده الهي در اوان تولد, در گهواره لب به سخن گشوده و با مردم سخن گفتند كه شرح اين ماجرا در قرآن كريم آمده است.

زندگي امام در مدينه :

حضرت رضا (عليه السلام) تا قبل از هجرت به مرو در مدينه زادگاهشان، ساكن بودند و در آنجا در جوار مدفن پاك رسول خدا و اجداد طاهرينشان به هدايت مردم و تبيين معارف ديني و سيره نبوي مي پرداختنند. مردم مدينه نيز بسيار امام را دوست مي داشتند و به ايشان همچون پدري مهربان مي نگريستند.تا قبل ازاين سفر با اينکه امام بيشترسالهای عمرش را درمدينه گذرانده بود, اما درسراسرمملکت اسلامي پِيروان بسياری داشت که گوش به فرمان اوامر امام بودند.

امام در گفتگويي كه با مامون درباره ولايت عهدی داشتند، در اين باره اين گونه مي فرمايند:" همانا ولايت عهدی هيچ امتيازي را بر من نيفزود. هنگامي كه من در مدينه بودم فرمان من در شرق و غرب نافذ بود واگرازکوچه های شهر مدينه عبورمي کردم, عزيرتراز من كسي نبود . مردم پيوسته حاجاتشان را نزد من مي آوردند و كسي نبود كه بتوانم نياز او ر ا برآورده سازم, مگر اينكه اين كار را انجام مي دادم و مردم به چشم عزيز و بزرگ خويش، به من مى نگريستند ".

امامت حضرت رضا (عليه السلام ) :

امامت و وصايت حضرت رضا (عليه السلام ) بارها توسط پدر بزرگوار و اجداد طاهرينشان و رسول اكرم (صلي الله وعليه واله )اعلام شده بود. به خصوص امام كاظم (عليه السلام ) بارها در حضور مردم ايشان را به عنوان وصي و امام بعد از خويش معرفي كرده بودند كه به نمونه‌اي از آنها اشاره مي‌نمائيم.

يكي از ياران امام موسي كاظم (عليه السلام ) مي‌گويد:" ما شصت نفر بوديم كه موسي بن‌جعفر به جمع ما وارد شد و دست فرزندش علي در دست او بود. فرمود :" آيا مي‌دانيد من كيستم ؟" گفتم:" تو آقا و بزرگ ما هستي". فرمود :" نام و لقب من را بگوئيد". گفتم :" شما موسي بن جعفر بن محمد هستيد ". فرمود :" اين كه با من است كيست ؟" گفتم :" علي بن موسي بن جعفر". فرمود :" پس شهادت دهيد او در زندگاني من وكيل من است و بعد از مرگ من وصي من مي باشد"". (4)     در حديث مشهوری نيزکه جابر از قول نبى ‌اكرم نقل مي‌كند امام رضا (عليه السلام ) به عنوان هشتمين امام و وصي پيامبر معرفي شده‌اند. امام صادق (عليه السلام ) نيز مكرر به امام كاظم مي‌فرمودند كه "عالم‌ آل‌محمد از فرزندان تو است و او وصي بعد از تو مي‌باشد".

اوضاع سياسي :

مدت امامت امام هشتم در حدود بيست سال بود كه مي‌توان آن را به سه بخش جداگانه تقسيم كرد :

1- ده سال اول امامت آن حضرت، كه همزمان بود با زمامداري هارون.

2- پنج سال بعد از‌ آن كه مقارن با خلافت امين بود.

3- پنج سال آخر امامت آن بزرگوار كه مصادف با خلافت مأمون و تسلط او بر قلمرو اسلامي آن روز بود.

مدتي از روزگار زندگاني امام رضا (عليه السلام ) همزمان با خلافت هارون الرشيد بود. در اين زمان است كه مصيبت دردناك شهادت پدر بزرگوارشان و ديگر مصيبت‌هاي اسفبار براي علويان ( سادات و نوادگان اميرالمؤمنين) واقع شده است. در آن زمان كوشش‌هاي فراواني در تحريك هارون براي كشتن امام رضا (عليه السلام ) مي‌شد تا آنجا که در نهايت هارون تصميم بر قتل امام گرفت؛ اما فرصت نيافت  نقشه خود را عملي كند. بعد از وفات هارون فرزندش امين به خلافت رسيد. در اين زمان به علت مرگ هارون ضعف و تزلزل بر حكومت سايه افكنده بود و اين تزلزل و غرق بودن امين درفساد و تباهی باعث شده بود كه او و دستگاه حكومت, از توجه به سوي امام و پيگيري امر ايشان بازمانند. از اين رو مي‌توانيم اين دوره را در زندگي امام دوران آرامش بناميم.

اما سرانجام مأمون عباسي توانست برادر خود امين را شكست داده و اورابه قتل برساند و لباس قدرت  را به تن نمايد و توانسته بود با سركوب شورشيان فرمان خود را در اطراف واکناف مملكت اسلامي جاري كند. وي حكومت ايالت عراق را به يكي از عمال خويش واگذار كرده بود و خود در مرو اقامت گزيد  و فضل ‌بن ‌سهل را كه مردي بسيار  سياستمدار بود ، وزير و مشاور خويش قرار داد. اما خطري كه حكومت او را تهديد مي‌كردعلويان بودند كه بعد از قرني تحمل شکنجه وقتل و غارت, اکنون با استفاده از فرصت دودستگي در خلافت هر يك به عناوين مختلف در خفا و آشكار علم مخالفت با مأمون را برافراشته و خواهان براندازي حكومت عباسي بودند؛ به علاوه آنان در جلب توجه افكار عمومي مسلمين به سوي خود ، و كسب حمايت آنها موفق گرديده بودند و دليل آشكاربر اين مدعا اين است كه هر جا علويان بر ضد حكومت عباسيان قيام و شورش مي کردند, انبوه مردم از هر طبقه دعوت آنان را اجابت کرده و به ياري آنها بر مي‌خواستندو اين ،بر اثر ستم‌ها وناروائيها وانواع شكنجه‌های دردناكي بود كه مردم و بخصوص علويان از دستگاه حكومت عباسي ديده بودند. ا زاين رو مأمون درصدد بر آمده بود تاموجبات برخورد با علويان را برطرف كند. بويژه كه او تصميم داشت تشنجات و بحران‌هايي را كه موجب ضعف حكومت او شده بود از ميان بردارد و براي استقرار پايه‌هاي قدرت خود ، محيط را امن و آرام سازد. لذا با مشورت وزير خود فضل‌بن‌سهل تصميم گرفت تا دست به خدعه‌اي بزند. او تصميم گرفت تا خلافت را به امام پيشنهاد دهد وخود از خلافت به نفع امام كناره‌ گيري كند, زيرا حساب مي‌كرد نتيجه از دو حال بيرون نيست ، يا امام مي‌پذيرد و يا نمي‌پذيرد و در هر دو حال براي خوداو و خلافت عباسيان، پيروزي است. زيرا اگر بپذيرد ناگزير, بنابر شرطي كه مأمون قرار مي‌داد ولايت عهدي آن حضرت را خواهد داشت و همين امر مشروعيت خلافت او را پس از امام نزد تمامي گروه‌ها و فرقه‌هاي مسلمانان تضمين مي‌كرد. بديهي است  براي مأمون آسان بود در مقام ولايتعهدي بدون اين كه كسي آگاه شود، امام را از ميان بردارد تا حكومت به صورت شرعي و قانوني به او بازگردد. در اين صورت علويان با خوشنودي به حكومت مي‌نگريستند و شيعيان خلافت او را شرعي تلقي مي‌كردند و او را به عنوان جانشين امام مي پذيرفتند.ازطرف ديگر چون مردم حکومت را مورد تاييدامام مي دانستند لذا قيامهايی که برضدحکومت مي شد جاذبه و مشروعيت خود را از دست مي‌داد.

او مي‌انديشيد اگر امام خلافت را نپذيرد ايِشان را به اجبار وليعهد خودمي کند که دراينصورت بازهم خلافت وحکومت او درميا ن مردم و شيعيان توجيه مي گردد وديگر اعتراضات وشورشهايي که به بهانه غصب خلافت وستم, توسط عباسيان انجام مي گرفت دليل وتوجيه خودراازدست مي دادوبااستقبال مردم ودوستداران امام مواجه نمي شد. ازطرفي اومي توانست امام را نزد خود ساكن كند و از نزديك مراقب رفتار امام و پيروانش باشد و هر حركتي از سوي امام و شيعيان ايشان را سركوب كند.  همچنين اوگمان مي کردکه ازطرف ديگر شيعيان و پيروان امام ، ايشان را به خاطر نپذيرفتن خلافت  در معرض سئوال و انتقاد قرار خواهند دادوامام جايگاه خودرادرميان دوستدارانش ازدست مي دهد.

سفر به سوي خراسان :

مأمون براي عملي كردن اهداف ذكر شده چند تن از مأموران مخصوص خود را به مدينه, خدمت حضرت رضا (عليه السلام ) فرستاد تا حضرت را به اجبار به سوي خراسان روانه كنند. همچنين دستور داد حضرتش را از راهي كه كمتر با شيعيان برخورد داشته باشد, بياورند. مسير اصلي در آن زمان راه كوفه ، جبل ، كرمانشاه و قم بوده است كه نقاط شيعه‌نشين و مراكز قدرت شيعيان بود. مأمون احتمال مي‌داد كه ممكن است شيعيان با مشاهده امام در ميان خود به شور و هيجان آيند و مانع حركت ايشان شوند و بخواهند آن حضرت را در ميان خود نگه دارند كه در اين صورت مشكلات حكومت چند برابر مي‌شد. لذا امام را از مسير بصره ، اهواز و فارس به سوي مرو حركت داد.ماموران او نيزپيوسته حضرت رازير نظر داشتندواعمال امام رابه او گزارش مي دادند.

حديث سلسلة الذهب :

در طول سفر امام به مرو ، هركجا توقف مي‌فرمودند, بركات زيادي شامل حال مردم ان منطقه می شد. از جمله هنگامي‌كه امام در مسير حركت خود وارد نيشابور شدند و در حالي كه در محملي قرار داشتند از وسط شهر نيشابور عبور كردند. مردم زيادي كه خبر ورود امام به نيشابور را شنيده بودند, همگي به استقبال حضرت آمدند. در اين هنگام دو تن از علما و حافظان حديث نبوي, به همراه گروه‌هاي بيشماري از طالبان علم و اهل حديث و درايت، مهار مرکب را گرفته وعرضه داشتند :" اي امام بزرگ و اي فرزند امامان بزرگوار، تو را به حق پدران پاك و اجداد بزرگوارت سوگند مي‌دهيم كه رخسار فرخنده خويش را به ما نشان دهي و حديثي از پدران و جد بزرگوارتان پيامبر خدا براي ما بيان فرمايي تا يادگاري نزد ما باشد ". امام دستور توقف مركب را دادند و ديدگان مردم به مشاهده طلعت مبارك امام روشن گرديد. مردم از مشاهده جمال حضرت بسيار شاد شدند به طوري كه بعضي از شدت شوق مي‌گريستند و آنهايي كه نزديك ايشان بودند ، بر مركب امام بوسه مي‌زدند. ولوله عظيمي در شهر طنين افكنده بود به طوري كه بزرگان شهر با صداي بلند از مردم مي‌خواستند كه سكوت نمايند تا حديثي از آن حضرت بشنوند. تا اينكه پس از مدتي مردم ساكت شدند و حضرت حديث ذيل را كلمه به كلمه از قول پدر گراميشان و از قول اجداد طاهرينشان به نقل از رسول خدا و به نقل از جبرائيل از سوي حضرت حق سبحانه و تعالي املاء فرمودند: " كلمه لااله‌الاالله حصار من است پس هركس آن را بگويد داخل حصار من شده و كسيكه داخل حصار من گردد ايمن از عذاب من خواهد بود. " سپس امام فرمودند: " اما اين شروطي دارد و من خود از جمله آن شروط هستم ".

اين حديث بيانگر اين است كه از شروط اقرار به كلمه لااله‌الاالله كه مقوم اصل توحيد در دين مي‌باشد، اقرار به امامت آن حضرت و اطاعت وپذيرش گفتار و رفتارامام مي‌باشد كه از جانب خداوند تعالي تعيين شده است. در حقيقت امام شرط رهايي از عذاب الهي را توحيد و شرط توحيد را قبول ولايت و امامت مي‌دانند.

ولايت عهدي :

باري ، چون حضرت رضا (عليه السلام ) وارد مرو شدند, مأمون از ايشان استقبال شاياني كرد و در مجلسي كه همه اركان دولت حضور داشتند صحبت كرد و گفت :" همه بدانند من در آل عباس و آل علي (عليه السلام ) هيچ كس را بهتر و صاحب حق‌تر به امر خلافت از علي‌بن‌موسي‌رضا (عليه السلام ) نديدم". پس از آن به حضرت رو كرد و گفت:" تصميم گرفته‌ام كه خود را از خلافت خلع كنم و آنرا به شما واگذار نمايم". حضرت فرمودند:" اگر خلافت را خدا براي تو قرار داده جايز نيست كه به ديگري ببخشي و اگر خلافت از آن تو نيست ، تو چه اختياري داري كه به ديگري تفويض نمايي ". مأمون بر خواسته خود پافشاري كرد و بر امام اصرار ورزيد. اما امام فرمودند :‌ " هرگز قبول نخواهم كرد ". وقتي مأمون مأيوس شد گفت:" پس ولايت عهدي را قبول كن تا بعد از من شما خليفه و جانشين من باشيد". اين اصرار مأمون و انكار امام تا دو ماه طول كشيد و حضرت قبول نمي‌فرمودند و مي‌گفتند :" از پدرانم شنيدم, من قبل از تو از دنيا خواهم رفت و مرا با زهر شهيد خواهند كرد و بر من ملائك زمين و آسمان خواهند گريست و در وادي غربت در كنار هارون ‌الرشيد دفن خواهم شد". اما مأمون بر اين امر پافشاري نمود تا آنجاكه مخفيانه و در مجلس خصوصي حضرت را تهديد به مرگ كرد. لذا حضرت فرمودند :" اينك كه مجبورم, قبول مي‌كنم به شرط آنكه كسي را نصب يا عزل نكنم و رسمي را تغيير ندهم و سنتي را نشكنم و از دور بر بساط خلافت نظرداشته باشم". مأمون با اين شرط راضي شد. پس از آن حضرت, دست را به سوي آسمان بلند كردند و فرمودند: " خداوندا ! تو مي‌داني كه مرا به اكراه وادار نمودند و به اجبار اين امر را اختيار كردم؛ پس مرا مؤاخذه نكن همان گونه كه دو پيغمبر خود يوسف و دانيال را هنگام قبول ولايت پادشاهان زمان خود مؤاخذه نكردي. خداوندا عهدي نيست جز عهد تو و ولايتي نيست مگر از جانب تو، پس به من توفيق ده كه دين تو را برپا دارم و سنت پيامبر تو را زنده نگاه دارم. همانا كه تو نيكو مولا و نيكو ياوري هستي" .

جنبه علمي امام :

مأمون كه پيوسته شور و اشتياق مردم نسبت به امام واعتبار بي‌همتاي امام را در ميان ايشان مي‌ديد مي خواست تااين قداست واعتبار را خدشه دارسازدوازجمله کارهايی که برای رسيدن به اين هدف انجام داد تشکيل جلسات مناظره‌اي بين امام و دانشمندان علوم مختلف از سراسر دنيا  بود، تا آنها با امام به بحث بپردازند، شايد بتوانند امام را ازنظر علمي شکست داده ووجهه علمي امام را زيرسوال ببرند.که شرح يكي از اين مجالس را مي‌آوريم:

"براي يكي از اين مناظرات مأمون فضل‌بن‌سهل را امر كرد كه اساتيد كلام و حكمت را از سراسر دنيا دعوت كند تا با امام به مناظره بنشينند. فضل نيز اسقف اعظم  نصاري و بزرگ علمای يهود و روساي صابئين ( پيروان حضرت يحيي) بزرگ موبدان زرتشتيان و ديگر متكلمين وقت را دعوت كرد. مأمون هم آنها را به حضور پذيرفت و از آنها پذيرايي شاياني كرد و به آنان گفت:" دوست دارم كه با پسر عموی من ( مأمون از نوادگان عباس عموی پيامبر است كه ناگزير پسر عمومي امام می باشد.) كه از مدينه پيش من آمده مناظره كنيد". صبح رروز بعد مجلس آراسته‌اي تشكيل داد و مردي را به خدمت حضرت رضا (عليه السلام ) فرستاد و حضرت را دعوت كرد. حضرت نيز دعوت او را پذيرفتند و به او فرمودند :" آيا مي‌خواهي بداني كه مأمون كي از اين كار خود پشيمان مي‌شود". او گفت : "بلي فدايت شوم". امام فرمودند :" وقتي مأمون دلايل مرا بر رد اهل تورات از خود تورات و بر اهل انجيل از خود انجيل و از اهل زبور از زبورشان و بر صابئين بزبان ايشان و بر آتش‌پرستان بزبان فارسي و بر روميان به زبان رومي‌شان بشنود و ببيند كه سخنان تك ‌تك اينان را رد كردم و آنها سخن خود را رها كردند و سخن مرا پذيرفتند آنوقت مأمون مي‌فهمد كه توانايي كاري را كه مي‌خواهد انجام دهد ندارد و پشيمان مي‌شود و لاحول و لا قوه الا بالله العلي العظيم". سپس حضرت به مجلس مأمون تشريف ‌فرما شدند و با ورود حضرت مأمون ايشان را براي جمع معرفي كرد و سپس گفت : " دوست دارم با ايشان مناظره كنيد ". حضرت رضا (عليه السلام)نيز با تمامي آنها از كتاب خودشان درباره دين و مذهبشان مباحثه نمودند. سپس امام فرمود:" اگر كسي درميان شما مخالف اسلام است بدون شرم و خجالت سئوال كند". عمران صایي كه يكي از متكلمين بود از حضرت سئوالات بسياري كرد و حضرت تمام سئوالات او را يك به يك پاسخ گفتند و او را قانع نمودند. او پس از شنيدن جواب سئوالات خود از امام  شهادتين را بر زبان جاري كرد و اسلام آورد و با برتري مسلم امام، جلسه به پايان رسيد و مردم متفرق شدند. روز بعد حضرت، عمران صایي را به حضور طلبيدند و او را بسيار اكرام كردند و از آن به بعد عمران صایي خود يكي از مبلغين دين مبين اسلام گرديد.

رجاءابن ضحاک که ازطرف مامون مامور حرکت دادن امام ازمدينه به سوی مرو بود,مي گويد: "آن حضرت در هيچ شهری وارد نمي شد مگر اينکه مردم از هرسو به او روی مي آوردند و مسائل ديني خود را از امام می پرسيدند.ايشان نيز به آنها پاسخ مي گفت و احاديث بسياری از پيامبر خدا و حضرت علي (عليه السلام) بيان مي فرمود.هنگامي که ازاين سفربازگشتم نزد مامون رفتم .او ازچگونگي رفتار امام در طول سفر پرسيد و من نيز آنچه را در طول سفر از ايشان ديده بودم بازگوکردم . مامون گفت: "آری، ای پسرضحاک !ايشان  بهترين، دانا ترين و عابدترين مردم روي زمين است"".  

شهادت امام :

در نحوه به شهادت رسيدن امام نقل شده است كه مأمون به يكي از خدمتکاران خويش دستور داده بود تا ناخن‌هاي دستش را بلند نگه دارد و بعد به او دستور دادتا دست خود را به زهر مخصوصي آلوده كند و در بين ناخن‌هايش زهر قرار دهد و اناري را با دستان زهر‌آلودش دانه كند و او دستور مأمون را اجابت كرد. مأمون نيز انار زهرآلوده را خدمت حضرت گذارد و اصرار كرد كه امام ازآن انار تناول کنند.اما حضرت از خوردن امتناع فرمودند و مأمون اصرار كرد تا جايي‌كه حضرت را تهديد به مرگ نمود و حضرت به جبر, قدري از آن انار مسموم تناول فرمودند. بعد از گذشت چند ساعت زهر اثر كرد و حال حضرت دگرگون گرديد و صبح روز بعد در سحرگاه روز 29 صفر سال 203 هجري قمري امام رضا ( عليه السلام ) به شهادت رسيدند .

تدفين امام :

به قدرت و اراده الهي امام جواد ( عليه السلام ) فرزند و امام بعد از آن حضرت به دور از چشم دشمنان,  بدن مطهر ايشان را غسل داده وبر آن نماز گذاردند و پيکر پاك ايشان با مشايعت بسياري از شيعيان و دوستداران آن حضرت در مشهد دفن گرديد و قرنهاست كه مزار اين امام بزرگوار مايه بركت و مباهات ايرانيان است.
 

 

سکه های یادبودی زیادی از آقا علی بن موسی الرضا تا کنون ضرب شده است.

امروز به درخواست یکی از دوستان چند نمونه از اونها رو  قرار دادم :

سکه شاهرخ افشار 5 مثقالی ضرب مشهد مقدس ..............

جنس نقره . کیفیت عالی

سکه نادر شاه افشار2.5 مثقالی ضرب مشهد مقدس ................. 

 

جنس نقره . کیفیت عالی

 سکه نادر شاه افشار2.5 مثقالی ضرب تبریز................... 

جنس نقره . کیفیت عالی


سکه بسیار کمیاب امام رضا - مشهد دوره قاجار

جنس نقره کیفیت عالی


نمونه مشابه را به بالاترین قیمت خریداریم

سکه های دیگه ای به یادبود سالگرد میلاد آقا امام رضا ضرب شده است

که به سکه های بارگاهی معروف است .

.............................................................................................................

نمونه اول سکه های خطی امام رضا است که تنها نوشته دارد

و تصویری از بارگاه در این سکه نیست

این سکه در دو طرح نوشته سال بصورت عدد و حروف وجود دارد.


....................................................................................................................

نمونه دوم این سکه ها نمای گنبد و گلدسته های حرم امام رضا است .

این نمونه در سه سایز ضرب شده است .

....................................................................................................................

نمونه سوم تصویر بارگاه قدسی آقا علی ابن موسی الرضا است .

همانگونه که در تصویر مشخص است سکه دوم بسیار زیبا و با کیفیت

همراه با جزئیات ضرب شده است .


 



سه شنبه 12 فروردين 1391برچسب:, :: 16:27 ::  نويسنده : صادق

این گونه نگاه کنيد...

مرد را به عقلش نه به ثروتش

.

 زن را به وفايش نه به جمالش

 .

 دوست را به محبتش نه به کلامش

 .

 عاشق را به صبرش نه به ادعايش

 .

 مال را به برکتش نه به مقدارش

 .

 خانه را به آرامشش نه به اندازه اش

 

 

 



شنبه 1 فروردين 1391برچسب:, :: 17:34 ::  نويسنده : صادق

noroz%20%5BAloneBoy.com%5D%201391 والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!نوروز برابر با یکم فروردین ماه (روزشمار خورشیدی)، جشن آغاز سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان می باشدو هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران نوروز را جشن می‌گیرند. امروزه زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است. نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در برخی دیگر از کشورها تعطیل رسمی است.
بنا به پیشنهاد جمهوری آذربایجان، مجمع عمومی سازمان ملل  ۲۱ ماه مارس را به‌عنوان روز جهانی عید نوروز، با ریشهٔ ایرانی به‌رسمیت شناخت و آن را در تقویم خود جای داد. در متن به تصویب رسیده در مجمع عمومی سازمان ملل، نوروز، جشنی با ریشه ایرانی که قدمتی بیش از ۳ هزار سال دارد و امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آن را جشن می‌گیرند توصیف شده‌است.
نوروز میراث فرهنگی کشورهای :ایران ، افغانستان ، آذربایجان ، هند ، قرقیزستان ، پاکستان و ترکیه به شمار می آید.

نوروز به عنوان یک میراث فرهنگی در دوران معاصر همواره مورد توجه مردم قرار داشته و هر ساله برگزار می‌شود. البته برگزاری جشن نوروز به صورت آشکار در برخی از کشورها توسط برخی حکومت‌ها برای مدت زمانی ممنوع بوده‌است. حکومت شوروی برگزاری جشن نوروز را در برخی از کشورهای آسیای میانه مانند ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان ممنوع کرده بود و این ممنوعیت تا زمان میخائیل گورباچف ادامه داشت. با این وجود، مردم این مناطق نوروز را به‌گونهٔ پنهانی و یا در روستاها جشن می‌گرفته‌اند.همچنین برخی از مردم این مناطق برای جلب موافقت مقامات محلی نام دیگری بر روی نوروز می‌گذاشتند؛ به‌طور مثال در تاجیکستان، مردم با اطلاق جشن لاله یا جشن ۸ مارس سعی می‌کردند که آیین‌های نوروز را بی مخالفت مقامات دولتی به جای آورند. همچنین در افغانستان، در دوران حکومت طالبان، برگزاری جشن نوروز ممنوع بود و این حکومت تنها تقویم هجری قمری را به رسمیت می‌شناخت.

 

farvardin%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

ordibehesht%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

khordad%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

tir%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

mordad%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

shahrivar%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

mehr%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

aban%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

azar%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

dey%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

bahman%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!

esfand%20%5BAloneBoy.com%5D والپیپر تقویم سال 1391 + تبریک!



شنبه 27 اسفند 1390برچسب:, :: 14:3 ::  نويسنده : صادق

 

                پیشاپیش عید همه شما عزیزان مبارک باد      

                   امیدوارم سال 1391 را توئم با زیبایی و شادی سپری کنید

 

هفت‌سین سفره‌ای است که ایرانیان هنگام نوروز می‌آرایند. این سفره ممکن است روی زمین یا روی میز گذاشته شود. اعضای خانواده معمولاً لحظهٔ تحویل سال را در کنار سفرهٔ هفت‌سین می‌گذرانند. بعضی سفره را در مدت سیزده روز نوروز نگه می‌دارند و در پایان این دوره، در روز سیزده نوروز، سبزه را به آب می‌دهند.

سفرهٔ هفت‌سین منحصر به نوروز نیست و بعضی این سفره یا مشابهش را برای مراسم ازدواج یا شب چله تهیه می‌کنند.

به گفتهٔ دانشنامهٔ ایرانیکا، ملت‌های دیگری که با ایرانیان فرهنگ و سنت‌های مشترک دارند (مانند افغانان، تاجیکان، و ارمنیان) این سفره را حاضر نمی‌کنند و این سفره حتی بین کردها و زرتشتیان (که هر دو معمولاً از حافظان سنت‌های باستانی ایرانی بوده‌اند) نیز معمول نبوده است، هر چند اخیراً سفرهٔ هفت‌سین در میان زرتشتیان شهرنشین معمول شده است.

 

سین‌ها

در سفرهٔ هفت سین معمولاً هفت جزء یا بیشتر که با حرف سین آغاز می‌شوند قرار می‌گیرد که معمولاً از مجموعهٔ زیر انتخاب می‌شوند: سیر، سیب، سبزه، سنجد، سرکه، سمنو، سماق، سنبل، سکه، سپند، سپستان، سوهان، سوسن، سرمه، سنگک، سبزی، سیاهدانه. از این سین‌ها (و نیز اجزاء دیگر این سفره) معمولاً به نماد مفاهیمی چون نوزایی، باروری، فراوانی، ثروت، و مانند آنها یاد می‌شود. بعضی نیز این اجزاء را به خدایان ایران باستان، بالاخص آناهیتا و سپندارمذ، ایزدبانوهای آب و خاک، نسبت می‌دهند.

سبزه از اجزای اصلی سفره شمرده می‌شود و معمولاً از گندم، یونجه، یا عدسِ سبزشده است که ممکن است بر کوزه سبز کنند. از دیگر اجزای خاص‌تر این سفره می‌توان از سمنو و سنبل نام برد که در مواقع دیگر سال کمتر حضور دارند.

 

سایر اجزاء

مرسوم است اجزاء دیگری هم در سفره چیده می‌شود. این اجزا ممکن است برای زینت یا کامل کردن مجموعه باشند. از جملهٔ این اجزاء می‌توان از آینه، کتاب (کتاب مقدس یا مجموعهٔ اشعار از قبیل دیوان حافظ و شاهنامهٔ فردوسیشمعدان (در بعضی سنت‌ها تعداد شمع‌ها به تعداد فرزندان خانواده است)، تخم مرغ رنگی، میوه، گل، شیرینی، آجیل، نان، شیر، ماست، پنیر، گلاب، عسل، شکر، تنگ یا کاسهٔ آب (معمولاً حاوی برگ یا ماهی یا انار یا ترنج یا سایر مرکبات)، بیدمشک، بادبزن و سبزی خوردن نام برد.

آینه و کتاب در کنار آن هم از اجزائی است که در بسیاری از سفره‌های هفت سینی چیده می‌شود. برخی بر این باورند که سکه که نماد «دارایی» وآب که نماد «پاکی و روشنایی» است بهتر است در کنار هم قرار گیرند و سکه را درون ظرفی از آب سر سفره می‌گذارند. یا به امید ازدیاد ثروت، سکه را بر آینه می‌گذارند.

 
 

http://www.nazpatogh.ir/upload/3bdf7f942cfdf00c5cbdf705444adffa.jpg

 

 



پنج شنبه 25 اسفند 1390برچسب:, :: 10:22 ::  نويسنده : صادق

 

بنام خدا


 نوروز؛ كهن جشن پايدار ملی



   هنگام فرودین که رساند ز ما درود/ بر مرغزار دیلم و طرف سپیدرود     
  « اینک ما روی به نوروز داریم، اسفند در گذراست و باد نوروزی آرام و دل‌انگیز  می‌وزد، یخ‌ها آب می‌شوند، سرما می‌شکند، هوا رو به گرمی می‌رود و نوروز با هفت‌سین و شمع و آیینه و سنبل و لاله  و شیرینی و جامه‌های نو و افروختن آتش که پیشاهنگ بهار است از راه می‌رسد. ما مردمی بودیم خردیار و اندیشه‌ور، هوشمند و کاردان، آگاه و دانش‌کامه.»(1)
از نشانه‌های شادابی و بزرگی تمدن ایران، وجود جشن‌های کهن و پایدار ملی است که مانند آن را در میان ملت‌های دیگر کمتر می‌توان یافت؛ «جشن‌های ایرانی همه نتیجه‌ی تدبیرگرایی در امور طبیعی، اجتماعی، فردی و فراهم کردن آرامش و آسایش است و نوروز یکی از بزرگترین، برجسته‌ترین و باشکوه‌ترین این جشن‌هاست که از روزگاران کهن و از نیاکانی دوراندیش و خردمند برای ما به یادگار مانده است، جشنی که با سپری کردن نشیب و فرازهای فراوان، چون کوهی استوار ایستاده و با روح و احساس مردم این سرزمین چنان سرشته شده که آن‌ها همه ساله، در ژرفای دل، جان و روان خود، چشم به راه فرارسیدن آن هستند و از هفته‌ها پیش با شور و شادی درونی به پیشوازش می‌روند.»(2)
راز ماندگاری نوروز، جای درنگ و کاوش بسیار دارد و معنایی ژرف و جهان شناختی در این جشن و آیین نهفته است، آن هنگام که گل و سبزه جان تازه می‌گیرند و جهان زنده، درفش رنگارنگ زندگی را به شادی افرازد و فروغ دوستی و امید، سراسر زمین را فرا گیرد، جنبش و تلاش در همه‌جا و همه‌چیز، دیگر بار، جان می‌گیرد و سال نو و جشن روزِ نو، در نخستین روز فروردین،  با شکوه بسیار آغاز می‌شود و نه تنها در ایران‌زمین، این جشن با شکوه فراوانی بر پای داشته می‌شود در پاره‌ایی ازکشورهای دیگر جهان نیز، چه آن‌هایی که روزگاری در شمار سرزمین‌های ایرانی بوده‌اند و چه کشورهایی که فرهنگ ایرانی در آن روایی داشته و از این فرهنگ بهره گرفته‌اند، نوروز پاس داشته می‌شود.(3)
  بخشش اهورایی فارسی زبانان یا به گفته‌ی زنده یاد دکتر «ایرج وامقی» دنیای نوروزیان، فرهنگ مشترکی است که بیش از هزاران سال، بر پهنه‌ی گسترده‌ایی از آسیا، آسیای میانه، بخشی از آفریقا و اروپا سایه افکنده و دل‌های میلیون‌ها تن، از لاهور تا بلخ و بامیان و از سمرقند و بخارا، تا خلیج پارس را به هم پیوند داده است.
  جشن و آیین نوروز، بر پایه‌ی یکی از بنیادهای باور شناختی استوار است که آن را  بازگشت به آغاز می‌گوییم؛ ایرانیان با بزرگداشت آن، پیدایی آفرینش و به فرجام رسیدن یکی از چرخه‌های آفرینش را بزرگ می‌دارند، سالی که به پایان می‌رسد در نماد شناسی ایرانی نشانه‌ایی از یک چرخه یا دوره‌ی آغازین طبیعت است. یکم فروردین، روز جشن بزرگ نوروز در اعتدال بهاری؛ آغاز فصل بهار و آغاز سال نو است. به عبارتی، فروردین‌ماه، بهترین هنگام برای آغاز سال نو است.
«عمرخیام» در نوروزنامه می‌نویسد: «شوند(:سبب) نام نهادن نوروز از آن بوده که، آفتاب در هر 365 شبانه روز و ربعی به اول دقیقه‌ی حمل، باز آید و چون جمشید از آن آگاهی یافت آن را نوروز نام نهاده، پس از آن پادشاهان و دیگر مردمان از او پیروی کردند و آن روز را جشن گرفتند و به جهانیان خبر دادند تا همگان آن را بدانند و آن تاریخ را نگاه دارند، بر پادشاهان بایسته(:واجب) است که آیین، جشن و رسوم پادشاهان را به جای آرند، از بهر خجستگی و خرمی؛ در آغاز سال هر کسی در نوروز جشن کند، تا نوروز دیگر، عمر در شادی گذراند»
در ادبیات باستان، جشن نوروز را به جمشید  شاه پیشدادی نسبت داده‌اند، که شوندش محبوبیت چهره و شخصیت او بوده است. همچنین در باورهای افسانه‌ایی گویند: «اهریمن بلای خشکسالی و قحطی بر کره‌ی زمین فرو نشانید، جمشید به جنگ با اهریمن پرداخت و او را شکست داد. با بازگشت وی، که هنگام بهار بود درختان و نهال چوب‌های خشک، سبز شدند و پس از یک دوره سرما، مردم پیروزی جمشید بر دشمنان را جشن گرفته و این روز را نوروز خواندند و هر کسی به خجستگی در تشتی جو کاشت و این آیین سبزی نشانیدن در  نوروز از آن هنگام تا به امروز برجای است.
بنابر نوشته‌های کهن پهلوی، هر پادشاهی در این روز فرخنده، کشاورزان سرزمینش را همنشین شادی و خرمی می‌کرد، بارعام می‌داد و هدایایی به نام پیشکش نوروزی به همه‌ی مردم داده می‌شد، مردمان در این روز به شادی و استراحت می‌پرداخته‌اند.(٤)
درباره‌ی ششم فروردین(نوروز بزرگ) نیز آمده که از روزهای خجسته‌ی ایرانیان و همراه با شادمانی و آب پاشی بوده و در باورهای کهن، رویدادهای بسیاری به این روز منسوب شده است، مانند: «پیدایی کیومرث (کیومرس) و هوشنگ، تیراندازی آرش شیواتیر، پیروزی سام نریمان بر اژدهاک، پیدایی دوباره‌ی شاه کیخسرو از جاودانان، همپرسگی اشوزرتشت با خرد کل و زادروز اشوزرتشت بزرگ (نخستین آموزگار راستی، نیکی و خرد).»
 نوروز، امروزه در بیشتر کشورها و سرزمین‌هایی که روزگاری بخشی از خاک ایران بزرگ  به شمار می‌رفت و اکنون، هنوز بر فرهنگ‌های باستانی خود پای فشرده‌اند، برگزار می‌شود، برای نمونه، آیین نوروز، هنوز با نام‌های «سیر لاله» جشن گل لاله و بالا کردن درفش در مزارشریف افغانستان (آریانای باستان) و در نزدیکی بلخ کهن همراه با برافراشتن درفشی برگرفته از درفش کاویان ایران برگزار می‌شود.»(٥)
 نوروز(نیروز) در میان قبطیان مصر نیز یادگاری از روزگار چیرگی هخامنشیان بوده است.
بر ما بایسته است که این جشن باستانی را به همه‌ی ایرانیان فرهمند و پر فروغ که با تلاش و نستوهی، آیین و فرهنگ  نیاکان خویش را در درازنای روزگار، پاس داشته‌اند شادباش بگوییم و این جشن جاوید باستانی را در کنار دیگر جشن‌های ملی چون مهرگان، تیرگان، سده و ... بزرگ داشته و بکوشیم تا آتش فرهنگ ایران را همواره در پهنه‌ی گیتی فروازن نگاه داریم. جشن‌های ایرانی برای ما گرامی هستند، زیرا رشته‌های پیوند ما با نیاکان ما و پیشینه و ژرفا و ریشه‌هایمان در درازنای تاریخند، هر آن چه یاد آور گرانسنگی و دیرمانی فرهنگ ایران است را گرامی می‌داریم؛ ما مردمی بی‌ریشه و رها شده در پهنه تاریخ نیستیم.(٦) پاینده ایران.   

  یاری‌نامه:
1- وحیدی،حسین- آوای زنگوله‌ها- نشر فرزین- چاپ نخست 1377- برگ 5
2- نیکنام،کوروش - از نوروز تا نوروز- نشر فروهر 82
3- کزازی،جلال الدین-(گوشه‌ایی از یک سخنرانی)- همچنین کتاب هفته، ش 4، شنبه 26 اسفند85
٤- کریستین سن،آرتور- ایران در زمان ساسانیان- برگردان رشید یاسمی- نشر دنیای کتاب- تهران77 
٥ – مرادی غیاث آبادی،رضا- راهنمای زمان جشن‌ها و گرد‌همایی‌های ملی ایران باستان- پژوهش های ایرانی
تهران 84 – برگ 21 
٦ – کزازی، جلال الدین- همان(زیر نویس شماره 2) 

 

صـدای پـای بـهار را می شنـوی ؟

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


در روزهای پایانی سال كارهای خانه قدری متفاوت به نظر می‌رسد. شاید از همان زمان كه خانه‌تكانی شروع می‌شود، بتوان این دگرگونی را احساس كرد. تحولی كه به پیشواز نو شدن سال و دگرگون‌شدن چهره زمین و زمان می‌رود.

 


بنام خدا


«لیمو» موجود در لیموشیرین و لیموترش به سم زدایی كه از راه هورمونهای مواد غذایی وارد خون شده اند، كمک می كند.
limo.jpg

برخی از هورمونها و داروها از راه گوشت حیوانات به بدن انسان وارد می شود و بیشترین اندامی را كه درگیر می كند، كبد است.كبد مهم ترین عضوی است كه در بدن وجود دارد و به سمیت زدایی مواد هورمونی كمک كرده و آن را به شكل محلول در آب تبدیل می كند و از راه ادرار دفع می شود.

مصرف موادغذایی حاوی هورمونها و داروهای شیمیایی كبد را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب بروز مشكلاتی می شود و بسیاری از افرادی كه این نوع مواد را مصرف می كنند دچار بروز موهای زائد در بدنشان می شود.آنزیم هایی در كبد وجود دارند و مصرف برخی از موادغذایی مانند انار می تواند به تقویت این آنزیم ها كمک كند و خون را تصفیه می كند.

موادغذایی كه دارای رنگدانه ها هستند موجب تقویت آنزیم های كبدی می شود و داروها و مواد سمی كه وارد خون شده است را پاک می كند.مصرف برخی از موادغذایی مانند لیموترش و لیموشیرین به دلیل داشتن آنزیم لیمونن به سم زدایی هورمونهایی كه از راه برخی از مواد غذایی وارد بدن شده است كمک می كند.در انار آنزیمی به نام لیكوپن وجود دارد كه در سم زدایی خون موثر است. البته تمام موادغذایی سرشار از رنگدانه های قرمز، بنفش و نارنجی سرشار از آنتی اكسیدان هستند كه خون را تصفیه كرده و عامل بیماری، هورمونها و داروها را از خون پاک می كند.

 



یک شنبه 21 اسفند 1390برچسب:, :: 12:16 ::  نويسنده : صادق

تغييرنام سرزمين پارت به خراسان

در سال هاي615تا550قبل از ميلاد كه مادها در ايران حكومت

مي كردند.سرزمين خراسان وشرق درياي خزر تا آمودريا تحت

استيلاي مادها بود.در دوره ي هخامنشـيان كه از 550 تا 330

ق.م به طول انجاميـــد خراسان و منطقه ي بجـــنورد يكي از

ساتراپ نشين هاي داريوش بود كه در حاشيه ي روداتــرك و

دشت بجنورد تپه هاي باستاني متعددي از اين دوره به يادگار

 

 

 

مانده است.معروف ترين آن تپه ي چرمغان يا چهارمغان است.


با روي كار امدن ساسانيان سرزمين پارت ان رونق و شكوه

پيشين خود را از دست داد.زيرا ساسانيان به فرهنگ اشكانيان

بهايي نمي دادند و به تاريخ و تمدن پارتي اهميتي داده نمي

شد.انها شهر نيشابور را در برابر شهرهايي چون اساك واستوا

استوئن ونسا تاسيس كردند كه اين نشان ميدهد ساسانيان

به فرهنگ وتمدن پارتي توجهي نداشتند.ساسانيان همچنين

اتشكده اذربرزين مهر را به جاي اتشكده استوئن جايگزين

كردند.اين بي توجهي به شهرهاي پارتي باعث شد تنها نامي

از انها در تاريخ باقي بماند.در دوره ي ساسانيان نام ايرانــــي

پارت به خراسان تبديل شد كه حوزه ي جغرافياي ان به مراتب

وسيع تر از پارت بوده است.

ساســانيان طبق آداب دربارشــاهزادگان را قبل از رسيـــدن به 

تاج و تخت به سرزمين هاي ديگر روانه مي كردند تا با شيوه ي

حكومت داري آشنا شوند.

خراســـان شـــــمالي از جمـــله ســــــرزمين هايـــي بود كــه

شاهزادگان ساساني مامور حكومت در ان مي شدند. از جمله

شاهزادگاني كه در سرزمين پارت و خراســــان حكومت كردنــد

 

 

 

عبارتنداز: شاپور اول هرمز اول بهرام اول وبهرام دوم.

يكي از مشكلات اصلي مردم خراسان شمالي در زمان حكومت

ساسانيان هجوم اقوامي به نام هياطله(هپتاليان) به شهرهاي

آنان بوده است. بهرام پنجم توانسـت تا حدودي ايـــن اقوام را

سركوب كند اما قوم هياطله در گوشه وكنار دست به حملاتي

زدند.كه به علت بي توجهي ساسانيان شهرهاي خراســـان

 

 

 

شمالي يكي پس از ديگري خراب يا تضعيف شد.

در پايان بايد ياداور شد كه خراسان شمالي در فاصله سالهاي

31تا 30 ه.ق توسط عبدالله بن عامر كريز فتح شد.رفتــارهاي

نامناسب حكام عرب باعث واكنش شديد خراسانيان بر ضدآن

شد.نخستين جرقه هاي استقلال طلبي ايران از زمان خلفاي

اموي و عباسي از سرزمين پارت( خراسان شمالي امروز ) آغاز شد.  

 



شنبه 20 اسفند 1390برچسب:, :: 20:50 ::  نويسنده : صادق

 

 

 


عکس های دیدنی و بسیار زیبا سری دوم 

  عکس های جالب و دیدنی روز ، www.irannaz.com 

 

730040014335627169144 آموزش تزئین سفره هفت سین 1391

 

711741065056025495143 آموزش تزئین سفره هفت سین 1391

 


 

 

 

 

 




    

 

01~23.jpg02~19.jpg04~15.jpg

05~12.jpg

http://bahar-20.com/pichak/displayimage.php?album=94&pos=0


 

 

 

کارت پستال ولادت امام حسن عسکری (ع)

 


 

تبریک پیوند آسمانی ازدواج | vefagh.co.ir



 

تبریک پیوند آسمانی ازدواج | vefagh.co.ir

 

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال های ازدواج | www.vefagh.co.ir

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال های ازدواج | www.vefagh.co.ir

 


 

 

 

 

   


 

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال عید نوروز | www.vefagh.co.ir

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال عید نوروز | www.vefagh.co.ir

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال عید نوروز | www.vefagh.co.ir

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال عید نوروز | www.vefagh.co.ir

 

 

حدیث (1) رسول اكرم صلى الله علیه و آله :

إِنَّ اللّه  تَعالى جَمیلٌ یُحِبُّ الجَمالَ، سَخىٌّ یُحِبُّ السَّخاءَ، نَظیفٌ یُحِبُّ النَّظافَةَ؛
خداوند زیباست و زیبایى را دوست دارد، بخشنده است و بخشش را دوست دارد، پاكیزه است و پاكیزگى را دوست دارد.

نهج الفصاحه، ح 690

حدیث (2) رسول اكرم صلى الله علیه و آله :

تَنَظَّفوا بِكُلِّ مَا استَطَعتُم فَإِنَّ اللّه  تَعالى بَنَى السلامَ عَلَى النَّظافَةِ وَلَن یَدخُلَ الجَنَّةَ إِلاّكُلُّ نَظیفٍ؛
خودتان را با هر وسیله اى كه مى توانید پاكیزه كنید، زیرا كه خداى متعال اسلام را برپایه پاكیزگى بنا كرده است و هرگز به بهشت نرود مگر كسى كه پاكیزه باشد.

نهج الفصاحه، ح 1182

 

................................

 

حدیث (6) امام على علیه السلام :

اَلنَّظیفُ مِنَ الثِّیابِ یُذهِبُ الهَمَّ وَالحُزنَ وَهُوَ طَهورٌ لِلصَّلاةِ؛
لباس پاكیزه غم و اندوه را مى برد و موجب پاكیزگى نماز است.

كافى، ج6، ص444، ح14

 

حدیث (8) رسول اكرم صلى الله علیه و آله :

تَقلیمُ الظفارِ یَمنَعُ الدّاءَ العظَمَ وَیَزیدُ الرِّزقَ؛
گرفتن ناخنها درد بزرگ را مانع مى شود و روزى را زیاد مى كند.

وسائل الشیعه، ج1، ص433، ح1

 


حدیث (1) امام على علیه السلام :

فی قَولِ اللّه‏ِ عَزَّوَجَلَّ «وَ لاَ تَنسَ نَصیبَكَ مِنَ الدُّنیا» : لا تَنسَ صِحَّتَكَ وَ قُوَّتَكَ وَ فَراغَكَ وَ شَبابَكَ وَ نَشاطَكَ اَن تَطلُبَ بِهَا الخِرَةَ ؛

درباره آیه سهم خود را از دنیا فراموش مكن : [یعنى] سلامتى ، توانایى ، فرصت ، جوانى و شادابى‏ات را فراموش مكن ، تا با آنها ، آخرت را به دست آورى.

امالى صدوق، ص 299، ح 336

 

حدیث (4) امام على علیه‏السلام :

اَلصِّحَّةُ اَفضَلُ النِّعَمِ؛

سلامتى بهترین نعمت است.

غررالحكم، ح 1050

 

حدیث (5) پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :

اَحِبُّوا المَعروفَ وَ اَهلَهُ فَوَالَّذى نَفسى بِیَدِهِ اِنَّ البَرَكَةَ وَ العافیَةَ مَعَهُما؛
 نیكى و نیكوكاران را دوست بدارید. سوگند به آن كه جانم به دست اوست، بركت و تندرستى، با نیكى و نیكوكاران است.

كنز العمّال، ح 15974

 

حدیث (9) پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله :

اَلوُضوءُ قَبلَ الطَّعامِ یَنفِى الفَقرَ، وَ بَعدَهُ یَنفِى الهَمَّ وَ یُصَحِّحُ البَصَرَ؛
شستن دست قبل از غذا، فقر را و پس از غذا، غم و اندوه را برطرف مى‏كند و به چشم سلامتىمى‏بخشد.

مكارم الاخلاق، ص 139

حدیث (10) امام على علیه‏السلام :

صیانَةُ المَراَةِ اَنعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجَمالِها؛

محفوظ بودن زن، براى سلامتى‏اش مفیدتر است و زیبایى او را با دوام‏تر مى‏كند.

غررالحكم، ح 5820

حدیث (11) امام على علیه السلام :

اَلحَسَدُ یُضنِى الجَسَدَ ؛

حسد، بدن را فرسوده و علیل مى‏كند.

 


خوش آنروزی كه هجرانم سرآید
به درمان غم من دلبر آید
چو مجنون بر سر راهش نشینم
مگر لیلای من از در درآید


 

 

 

 

 

آزمایش‏ ُ

«وَنَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَیْرِ فِتْنَةً» .

«و شما را با بدى و خوبى مى‏آزماییم».

v الإمامُ الصّادقُ علیه السلام : ما مِن قَبضٍ ولا بَسطٍ إلّا وللَّهِ فیهِ المَنُّ والابْتِلاءُ .

امام صادق علیه السلام: هیچ گرفتگى و گشایشى صورت نمى‏گیرد مگر آن كه خداوند در آن ، بخشش و آزمایش در نظر دارد .

 

 

عکس گل | تصویر گل | عکس های گل | عکس گل ها | تصویر گل ها | عکس های زیبای گل ها | تصویر های زیبای گل ها | گل های زیبا و دیدنی برای بک گراند | بک گراند گل | تصویر زمینه گل | دسکتاپ گل | تصویر زمینه گل های زیبا | عکس زمینه های گل های زیبا | عکس های زیبای گل ها | تصویر زمینه گل | گل قرمز | گل صورتی | گل زرد | گل آبی | انواع گل های زینتی | گل های آپارتمانی | گل های زیبا و رنگی | گل های خوشگل گلدانی | گل داخل گلدان | گل های رنگارنگ | گل های زیبا | تصاویر گلی |


الیَقینُ‏

یقین‏

«وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا وَكَانُوا بِآیَاتِنَا یُوقِنُونَ»

«و چون شكیبایى كردند و به آیات ما یقین داشتند، برخى از آنان را پیشوایانى قرار دادیم كه به فرمان ما (مردم را) هدایت مى‏كنند».

v رسولُ اللَّهِ صلى الله علیه وآله : خَیرُ ما اُلقِیَ فی القَلبِ الیَقینُ .

پیامبر خدا صلى الله علیه وآله : بهترین چیزى كه در دل افكنده شده ، یقین است .



عکس گل | تصویر گل | عکس های گل | عکس گل ها | تصویر گل ها | عکس های زیبای گل ها | تصویر های زیبای گل ها | گل های زیبا و دیدنی برای بک گراند | بک گراند گل | تصویر زمینه گل | دسکتاپ گل | تصویر زمینه گل های زیبا | عکس زمینه های گل های زیبا | عکس های زیبای گل ها | تصویر زمینه گل | گل قرمز | گل صورتی | گل زرد | گل آبی | انواع گل های زینتی | گل های آپارتمانی | گل های زیبا و رنگی | گل های خوشگل گلدانی | گل داخل گلدان | گل های رنگارنگ | گل های زیبا | تصاویر گلی |

عکس گل | تصویر گل | عکس های گل | عکس گل ها | تصویر گل ها | عکس های زیبای گل ها | تصویر های زیبای گل ها | گل های زیبا و دیدنی برای بک گراند | بک گراند گل | تصویر زمینه گل | دسکتاپ گل | تصویر زمینه گل های زیبا | عکس زمینه های گل های زیبا | عکس های زیبای گل ها | تصویر زمینه گل | گل قرمز | گل صورتی | گل زرد | گل آبی | انواع گل های زینتی | گل های آپارتمانی | گل های زیبا و رنگی | گل های خوشگل گلدانی | گل داخل گلدان | گل های رنگارنگ | گل های زیبا | تصاویر گلی |

 آلبوم و آرشیو کارت پستال ها | کارت پستال عید نوروز | www.vefagh.co.ir

 

 

 

 



شنبه 20 اسفند 1390برچسب:, :: 13:24 ::  نويسنده : صادق

پرسش از پیامبر در مورد نماز
سلام بر شهیده راه ولایت

فاطمه زهرا(سلام الله علیها) از پدر بزرگوارش پرسید: پدر جان ، یا رسول الله ! زنان و مردانى كه نسبت به نماز بى اعتنا هستند و نماز را سبك مى شمارند، چه عواقبى را در پیش دارند؟

رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) فرمود: اى فاطمه جان ! هر كسى از مردان و زنان نمازش را سبك بشمارد، خداوند او را به پانزده بلا مبتلا مى سازد: شش مورد در دنیا: سه مورد در وقت مرگ ، و سه مورد آنها در قبر و سه مورد در قیامت زمانى كه از قبر خارج شود.
الف ) اما آن شش بلایى كه در دنیا دامنگیرش مى شود:

1- خداوند بركت را از عمرش مى برد.
2- خداوند بركت را از رزقش مى برد.
3- خداوند عزوجل سیماى صالحین را از چهره اش محو مى كند.
4- هر عملى كه انجام مى دهد پاداش داده نمى شود.
5- دعایش به آسمان نمى رود.
6- بهره اى از صالحین براى او نیست .

ب ) اما آن سه بلایى كه هنگام مرگ گرفتارش خواهد شد:

1- ذلیل از دنیا مى رود.
2- هنگام مرگ در حال گرسنگى خواهد بود.
3- تشنه از دنیا خواهد رفت ، اگر چه آب نهرهاى دنیا را به او بدهند.

ج ) اما آن سه بلایى كه در قبر دامنگیرش مى شود:

1- خداوند ملكى در قبر براى او مى گمارد تا او را زجر دهد.
2- قبرش براى او تنگ خواهد شد.
3- گرفتار ظلمت و تاریكى قبر خواهد شد.

د) اما آن سه بلایى كه در روز قیامت گرفتارش خواهد شد:

1- خداوند ملكى را موكل مى سازد تا او را با صورت بر زمین بكشد، در حالى كه خلایق تماشا مى كنند.
2- محاسبه اعمالش به سختى انجام مى شود.
3- خدا به نظر لطف به او نمى نگرد و براى اوست عذاب همیشگى
 

 

   رسول گرامی-صلی الله علیه وآله-می فرمایند:از پنج کار تا دم مرگ دست برنمی دارم،تا بعد از من روش و سنتی باشد.

 

1-غذا خوردن روی زمین با غلامان.

 

2-دو ترکه سوار الاغ شدن(که نشانه کمال تواضع است).

 

3-بزم را خودم میدوشم.

 

4-پوشیدن لباس پشمی(لباس پشمی درآن زمان از خشن ترین لباسها بود).

 

5-سلام کردن به کودکان.

 


 

مرحوم علامه از مرحوم آقای سید علی قاضی طباطبایی-رحمةالله علیه-  نقل میکردند که ایشان فرمودند:

اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد بر من لعن کند(ویا فرمودند:به صورت من تف بیندازد).اول وقت، سر عظیمی ، «حافظوا علی الصلاة» خود نکته ای است غیر از« اقیمو الصلاة »

اینکه انسان اهتمام داشته باشد و مقید باشد که نماز را اول وقت بخواند، فی حد نفسه آثار زیادی دارد ولو حضور قلب هم نباشد.


دعانوشت:

خدایا،من تو را به تو شناختم و تو مرا بر وجود خود دلالت فرمودی و به سوی خود خواندی.و اگر تو بودی من نمی دانستم تو چیستی؟مفاتیح الجنان.دعای ابوحمزه ثمالی



 


 

 



شنبه 20 اسفند 1390برچسب:, :: 12:43 ::  نويسنده : صادق

 

 

بر چهره ی زیبای محمد صلوات *** بر گنبد خضرای محمد صلوات

سر تا به قدم آینه ی او زهراست *** تقدیم به زهرای محمد صلوات 

●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●
(¯`’♥♥اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ ♥♥ ’´¯)
●●●▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬●●●

 



شنبه 20 اسفند 1390برچسب:, :: 10:11 ::  نويسنده : صادق

 

علی بن ابیطالب (ع) از پیغمبر (ص) نقل کرده که فرمود:هرگاه امت من به این گناهان آلوده شوند عذاب بر آنها نازل می شود،باید در انتظار باد سرخ و فرو رفتن در زمین باشند..هنگامی که:

 

-امانت مردم غنیمت به شمار آید.

-خمس و زکات را غرامت و زیان می دانند.

-مرد از زن خود اطاعت کند.(در راه خلاف و گناه و دنیا)

-به پدر و مادر جفا می کنند و با رفیق خوشرفتاری می نمایند.

-زمامداران پست ترین افراد باشند،ومردم از ترس به آنان احترام گذارند.

-زنان خواننده تهیه کنند.

-ساز بزنند.

-در مساجد سرو صدا کنند.

-لباس ابریشمین بپوشند.

-غنیمت جنگ ثروت اشخاص شود.

 

 



سه شنبه 16 اسفند 1390برچسب:, :: 15:28 ::  نويسنده : صادق
دو شنبه 15 اسفند 1390برچسب:, :: 16:55 ::  نويسنده : صادق


 

یک شبی مجنون نمازش را شکست

بی وضو در کوچه ی لیلا نشست

عشق آن شب مست مستش کرده بود

فارغ از جام الستش کرده بود

گفت یا رب از چه خوارم کرده ای ؟

بر صلیب عشق دارم کرده ای؟

خسته ام زین عشق ، دلخونم نکن

من که مجنونم تو مجنونم نکن

مرد این بازیچه دیگر نیستم

این تو لیلا ی تو ، من نیستم

گفت: ای دیوانه لیلایت منم

در رگت پنهان و پیدایت منم

سال ها با جور لیلا ساختی

من کنارت بودم و نشناختی

عشق لیلا در دلت انداختم

صد قمار عشق ، یکجا باختم

کردمت آواره ی صحرا نشد

گفتم عاقل می شوی اما نشد

سوختم در حسرت یک یا ربت

غیر لیلا بر نیامد از لبت

روز و شب او را صدا کردی ولی

دیدم امشب با منی گفتم بلی

مطمئن بودم به من سر می زنی

بر حریم خانه ام در می زنی

حال این لیلا که خوارت کرده بود

درس عشقش بی قرارت کرده بود

مرد راهش باش تا شاهت کنم

صد چو لیلا کشته در راهت کنم

 



ادامه مطلب ...


دو شنبه 15 اسفند 1390برچسب:, :: 16:52 ::  نويسنده : صادق

 

  بهر هر یاری که جان دادم به پاس دوستی             دشمنی ها کرد با من در لباس دوستی

    کوه پا بر جا گمان می کردمش دردا که بود               از حبابی سست بنیان تر اساس دوستی

بس که رنج از دوستان باشد دل آزرده را                جای بیم دشمنی دارد هراس دوستی

جان فدا کردیم و یاران قدر ما نشناختند                  کور بادا دیده حق ناشناس دوستی

دشمن خویش رهی کز دوستداران دوروی           دشمنی بینی و خاموشی به پاس دوستی

 



درباره وبلاگ


به وبلاگ خوش آمدید از حسن انتخاب شما کمال تشکر راداریم لطفا نظرات و پیشنهادات خودتان را بنویسید. با تشکر
١فرهنگي تغييرات وتکنولوژي-ديني
تبریک سال نو خداوند کدام گناه‌ها را نمی‌بخشد؟ اطلاعات نماز اطلاعات عمومی دینی میلاد امام حسن مجتبی (ع) بر مسلمین مبارکباد تبریک میلاد باسعادت حضرت محمد(ص9 و امام صادق (ع) داستان شیطان و مرد نماز گزار دانستنی های جالب و مفید از بین بردن بوی سیر و رفع بوی پیاز از دهان... اعمال ماه ذی القعده حلول ماه رمضان را پیشاپیش تبریک می گویم نكته‌های خواندنی درباره حضرت زهرا(سلام الله علیها) آغاز کار با نام خدا معنی ایمان ازدیدگاه امام علی (ع) روغن نارگیل چه خواصی دارد ورمی کمپوست چیست ؟ زندگی نامه شهید مسلم فشایی به همراه وصیت نامه اش تفسیر سوره یس دانستنیهای جالب و عجیب علمی!!! معجزه‏اى از رسول خدا(صلی الله علیه و آله) عوامل مؤثر بر سلامت نظام اداري و رشد ارزش‌هاي اخلاقي در آن امید بخش‌ترین آیه قرآن کریم از زبان رسول اکرم(ص) نقش فرهنگ در پيشبرد اهداف استراتژيك سازما نها فرا رسیدن سال 1395را پیشاپیش تبریک می گویم فرهنگ و استراتژي یک دنیا شگفتى در یک پرنده كوچک ویژگی خاص «آیة‌الکرسی» فرهنگ سازماني از نقطه نظر رابرت كويين پیشاپیش شب یلداتان مبارک اسرار آفرينش در قرآن-قسمت نخست اربعين امام حسين عليه السلام چگونه عمر لپ تاپ مان را افزایش دهیم؟ رنگ شناسی در معماری فرارسيدن مام محرم ايام سوگواری سرور آزادگان جهان امام حسين (ع) را تسليت می گوييم پیشاپیش عید غدیر خم بر همه مسلمانان مبارک عيد قربان؛ روز ذبح نفس با تيغ تقوا لقب قائم علیه السّلام چرا بعضی از ویروس ها از دید ویروس کش پنهان می مانند ؟ از قلب ویندوز خود نسخه ی پشتیبان تهیه کنید پیشاپیش عید فطر را تبریکی گوییم عید مبارک باد مدیریت اسلایدهای چندبخشی در پاورپورینت 12 برند گرانقیمت خودروسازی جهان 25 مکان برتر گردشگری دنیا حلول ماه مبارک رمضان بر شما مبارک باد تصاویری زیبا از طبیعت روستای شیخ مصطفی سرولایت در آبشار یخی آبنیک+تصاویر
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی وآموزشی وگردشگری و آدرس nnjj.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان