به گزارش سیاست ما، علی لاریجانی در هشتمین همایش حکمت مطهر با ابراز خرسندی از توجه به اندیشه های شهید مطهری در چند سال اخیر و با تاکید بر لزوم توجه به گفتار و توصیه های امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اندیشه های شهید مطهری گفت: هرچند همه مدیران نظام به آرای این شهید بزرگوار تعلق خاطر دارند ولی این کافی نیست و باید بر اساس اندیشههای شهید مطهری به الگوی مناسبی از مدیریت برسیم و نواقص موجود را رفع کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش مهم اندیشههای شهید مطهری در شکلگیری و پایه ریزی مبانی نظام جمهوری اسلامی توجه به سرنوشت مسلمانان را از دغدغههای شهید مطهری برشمرد و گفت: عدالت، معنویت و آزادی سه رکن فکری استاد مطهری است که باید به آن توجه کنیم.
لاریجانی افزود: از دیدگاه شهید مطهری آزادی وقتی تحقق می یابد که پشتوانه معنوی داشته باشد و در این صورت آزادی معنوی حرکت صحیح جامعه را تضمین میکند.
وی با اشاره به دیدگاه های شهید مطهری درباره لیبرالیسم گفت: استاد با رد نظریه آزادی لیبرالیستی آن را تک بعدی می داند و معتقد است بر خلاف آزادی معنوی که باعث عمقبخشی و رشد جامعه میشود،لیبرالیسم در ادامه کار خود برای عدالت و آزادی محدودیت قائل می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی توجه به فطرت و استعدادهای بشری و ایجاد بستر مناسب برای بروز استعدادی بشری را از اصلی ترین مبانی فکری شهید مطهری در بحث عدالت و اجتماع دانست و اضافه کرد: از این دیدگاه جامعه ای عدالت دارد که زمینه بروز استعدادها و فضای رقابت سالم در آن فراهم باشد.
لاریجانی در ادامه بیداری اسلامی در همه جغرافیای ملل مسلمان و نفی ناسیونالیسم غیرمنطقی را از دل مشغولی های اصلی شهید مطهری برشمرد و گفت: استاد همواره در بحث بیداری اسلامی از افرادی همچون کواکبی و سیدجمال الدین اسدآبادی یاد می کرد و با به کارگیری واژه ملت واحده اسلامی همواره نگران اندیشه های تفرقه افکنانه بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی قطعه قطعه کردن جامعه اسلامی و توجه به برخی مسائل تاریخی بی اساس را مانند آنچه در مورد حمله اعراب به ایران و اسلام آوردن اجباری ایرانیان و یا رویکرد ایرانیان به تشیع و علت مخالفت آنان با اعراب گفته میشود از دیگر نگرانیهای شهید مطهری دانست و گفت: شهید همواره بر این نکته تاکید داشت که امت واحده اسلامی باید با اتحاد و همدلی به مقابله با استعمار برخیزد.
لاریجانی با اشاره به تحولات بیداری اسلامی در کشورهای عربی گفت: برای شکل گیری این حرکات زحمات زیادی کشیده شده است و نباید به صرف اظهارنظر برخی افراد و تنگ نظریهای آنها کل حرکت را زیر سؤال برد.
وی با رد برخی دیدگاه ها مبنی بر آمریکایی بودن برخی از این جریانها تاکید کرد: جریانهای اخیر جهشی برای امت اسلامی به شمار میآید و ما هم باید تلاش کنیم تا این حرکتها به بار نشیند.
باید برای پیروزی بیداری اسلامی به ملتها کمک کنیم
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برخی کشورها که از بیداری اسلامی احساس آزردگی پیدا کردهاند، به دنبال دعواهای تصنعی و دعواهای شیعه و سنی در این کشورها هستند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه این دعواها برای کشورهایی که در آنجا بیداری اسلامی روی داده ، خطرناک است، بر نقش روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تاکید کرد.
وی افزود: اگر ما از نظر شهید مطهری به این صحنه ها نگاه کنیم نباید اشتباهات تاکتیکی این کشورها ما را برای کمک به آنان مایوس کند.
لاریجانی گفت: وظیفه نظام و ملت ایران است تا به کشورهایی که در آنجا بیداری اسلامی شکل گرفته است کمک کنند و اگر دعوای فرقه ای نیز در بین آنها شکل گرفت به روشنگری آنان بپردازند.
وی گفت: از آغاز بیداری اسلامی تاکنون رهبر معظم انقلاب اسلامی از این حرکت پشتیبانی و حمایت کرده و پرچمدار بیداری اسلامی شدهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما باید در هر شرایط برای پیروزی بیداری اسلامی به ملت ها کمک کنیم.
لزوم بازگشت به اندیشه های شهید مطهری
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از تکالیف امروز ما این است که باید به فکر شهید مطهری برگردیم .
علی لاریجانی با تاکید بر توجه به عرصه اقتصادی کشور افزود: در اینکه رویکرد کشور ، آبادانی و تحقق عدالت درست بوده است ، تردیدی ندارم و مسئولان از ابتدای انقلاب اسلامی دغدغه عدالت داشتند و تلاش کردند تا عدالت محقق شود.
وی گفت: گرایش به آبادانی شهرها و روستاها کارهای خیلی درستی است و نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس علاقه مندی به عدالت در مناطق محروم سرمایه گذاری های زیادی کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اما شهید مطهری بحثی دارد مبنی بر اینکه اگر در طرح ها ابهام وجود داشته باشد این از آفات انقلاب می شود که باید به آن توجه کرد.
لاریجانی گفت: اگر ما از نظر تئوری پردازی ابهام داشته باشیم این می تواند آفت باشد.
وی افزود: ما درباره عدالت دچار نوساناتی در کشور بودیم و در ابتدای انقلاب برخی مدیران سیاسی به نگاه نیمچه سوسیالیستی را به عنوان گزینه عدالت توجه کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دوره ای نیز نوعی آزادی در معاملات و تجارت و رقابت شکل گرفت هر چند رقابت در نظر شهید مطهری رکن است اما این به تنهایی کافی نیست و ارزش های دیگری به آن سمت و سو می دهد.
لاریجانی با بیان اینکه حالا هم بحث عدالت هر روز در کشور بیان می شود، گفت: آیا عدالتی که ما امروز داریم تعریف ساز و کاری دارد ؟ به نظر من این گونه دقیق نیست.
وی افزود: فکر می کنیم گاهی کارهایی که انجام می دهیم به عدالت کمک می کند که نه کمکی به رقابت می کند و نه به
مشارکت عامه بنابراین کشور را دچار مشکل می کند.
نظرات شما عزیزان: